lauantai 29. joulukuuta 2012

Joulun (t)aikaa

Joulupaketistani paljastui savustettu sian"luu", siis nahkarulla. Namskis! Sain myös jänönkorvat, kuivatut. Sekä uuden pehmon (niitä on ennestään niin kovin vähän...) ja Pauliina-tädiltä herkkunamikäärön (ankkafilettä ja tonnikalapaloja). Olennaisena osana joulun iloa oli peräti kolmena päivänä toistunut tapaaminen rakkaan ystäväni Millin kanssa. 



Uusi pehmo kainalossa oli hyvä käydä yöunille aattoiltana <3

Jouluna tapahtuu paljon, on huolehdittava riittävästä levosta...


Puruluupataljoonan keskellä on hyvä valmistautua vuoden vaihtumiseen. Paukkuja ei täällä pelätä, joten vuodenvaihdetta odotellessa voi keskittyä suunnittelemaan jekkuja, tavoitteita ja unelmia ensi vuodelle. 

Onko teillä blogikameleilla suunnitelmia vuodelle 2013, entä teettekö uuden vuoden lupauksia?

sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Eka joulupaketti!

Gaumeen kiireinen ollu toi mun mammani tässä viime viikot, oon ollu hirmu paljon yksin, kun emäntä on painellut töissä tukka putkella. Huomenna vielä muutaman tunnin yksinäisyys, ja sitten mulle on luvattu joulunpyhien ajan tauotonta seuraa, odottelen pitkiä lenkuroita ja rapsuttelutuokioita!

Koska aattoaamu menee mamman tuntien perinteisessä töihinlähtökiirekaaoksessa, sain ekan joululahjan jo tänään. Niitä on kattokaas niin paljon, että ei kaikkia kuulemma voi samaan aikaan avata! 

Kuvassa taustalla hengailee mun ikiomat joulukoristeet, hiirityttö sekä hiiripoika. Sit kun meillä on joskus joulukuusi, ripustetaan mun jouluhiiret kuulemma siihen alaoksille ilokseni. Siihen saakka saan riepotella hiirulaisia ihan millain vaan tykkään. 

Arvaatteko, mitä paketista paljastui?



Jaltsa ja mamma toivottavat kaikille hurjan rauhallista joulua (myös papalle sinne mualiman toiselle laidalle)!<3

tiistai 11. joulukuuta 2012

Joulukoristelua

Mitäs te blogikamelit toivotte joululahjaks? Mun toivelistallani on tietysti paljon herkkunameja, ehkä joku uus pieni lelunen (vaikka sainkin jo leikkeihini pari jouluhiirulaista vähän ennakkoon, kun mamma ei malttanut pitää niitä piilossa) ja paljon hyvää mieltä. Mamma on myös sitä mieltä, että tarttisin lahkeellisen talvitakin, koska Hurtan malleista tulee syvässä hangessa kirmaillessa lumet kainaloista sisään - ja se on kuulkaas ikävää, kun se lumi sitten jää sinne mahakappaleen alle kylmentämään! Ehkä myös uusi Kongi olis tervetullut ja joku muukin namikätkölelu, kun pari on mennyt rikki tässä vuosien varrella.

Mamma ei hirveesti joulukoristeista perusta. Eilen se ripusteli jotain joulupalloja, mutta sekin pääty sitten siihen, että ne pallot päätyi lopulta ilmalennon kautta lattialle, siinä sitten imuroitiin naapureiden iloksi illalla yhdeltätoista pienenpientä lasimurskaa ympäri lattioita. Sitten kaivettiin kätköistä tollanen glittertähtijuttu, ja hups, nyt vasta mamma huomas, että olin viime vuonna sitä hiukan järsinyt. Uudelleenmuotoillut pari sakaraa.


Lunta tulee taas hirmuisesti, se on ihan kivaa. Lisäks meidän ohitus-, kontakti- ja perustottelevaisuustreenaus jatkuu, eli mamma on lenkeillä kävelevä namiautomaatti ja suuhuni lentää tonnikalapala tai ankkafileetä heti, kun jaksan kipitellä sivulle, vierelle tai mihin millonkin tapittamaan mammaa silmiin.

Muuten oon ollu vähän mietteliäällä päällä, koska Luna-ystävälläni alkoi eka juoksu (haistoin sen kyllä jo päiviä ennen kuin ihmisväki huomasi) eikä saada nyt treffata. Kaupan pihalla tavattiin, mutta kuulemma yritettiin jo siinä pariutua sen verran tarmokkaasti, että nyt vietetään juoksun loppuun pientä tapaamistaukoa. Aika kurjaa.



Joulu(lahjoj)a odotellessa on hyvä nukkua päikkärit tai paritkin ja syödä vielä vähän jauhislihaa.

maanantai 10. joulukuuta 2012

Viisikkoja

Artun ja Bassen blogista saimme tällaisen blogihaasteen tai -tunnustuksen. Asiaankuuluvasti vastauksien takana seisoo herra koira.

Viisi asiaa, jotka tuovat hyvää mieltä:
1. jauhisliha
2. kuivattu ankkafile
3. oma lelukoppa
4. metsälenkurat
5. päikkärit

Viisi asiaa, joita tarvitset päivittäin:
1. jauhislihaa
2. juotavaa
3. hammaspesu 
4. lenkuroita, useita
5. päikkäreitä, useita

Viisi kirjaa, joita suosittelet muille:
1. Linda Olssonin Sonaatti Miriamille. Söin sen kirjastoversion kannen, kun olin ihan pentu, maistui hyvälle.
2. Reijo Mäen Uhkapelimerkki. Söin siitäkin kannen, kun olin pentu. Ei ollut kyllä yhtä hyvä, kuin edellä mainittu.
3. Muistoa minulta pyysit -kirja. Söin kannen ja lisäksi irroittelin sivuja toisistaan. Oikein maukkaita riimejä!
4. Kamut-sarjakuvat, jotta ihmisväki ymmärtäisi meidän karvaisten kansalaisten ajatusmaailmaa
5. Tuire Kaimion oppaat. Vinkkejä ihmisväen kouluttamiseen.

Viisi materialistista joululahjatoivetta:
1. siniset Jokke Wooly -valjaat. 
2. Lahkeellinen Rukka-merkin toppatakki
3. Uusi Kongi, edellinen kun pilaantui jauhislihaoperaation jälkeen...
... emmä oikeastaan toivo mitään muuta :)

Viisi paikkaa, joissa haluaisit käydä:
1. metsälenkuroilla
2. koirakavereiden luona kylässä
3. kosiomatkalla
4. mamman ja papan kanssa ulkomailla
5. muuten mä haluisin olla ihan vaan kotona <3

Viisi adjektiivia, jotka kuvaavat sinua:
1. itsepäinen
2. herkkä
3. ystävällinen
4. älykäs
5. rauhallinen

Viisi asiaa, joista unelmoit:
1. mamma ja pappa kotona 24/7
2. loputtomasti jauhislihaa joka aterialla
3. metsälenkuroita joka päivä
4. oma piha
5. ikkunat, joista näkee pihalle

Viisi elämänohjetta, jotka haluat jakaa kaikkien kanssa:
1. Elämä on tässä ja nyt eikä "sitten kun". Siis pitää leikkiä nyt eikä kohta. Tai syödä jauhislihaa.
2. Päikkärit tekevät elämästä onnellisen.
3. Ei oo pakko, jos ei tahdo. Niinku esimerkiks mennä pesulle.
4. Elämästä voi tehdä ihan sellaisen, kuin haluaa. Mun elämässä on paljon pehmoleluja <3
5. Koira tekee ihmisen elämästä onnellisen. <3

Me vastataan aina näihin niin myöhässä, että kaikki on varmaan jo saaneet haasteen jotain kautta, mutta tämän saapi nyt sitten kopioida tyylillään ken tahtoo :)

tiistai 4. joulukuuta 2012

Gaumee kakkahätä ja muuta kaikkee

Hei taas, blogikamuset! Mulla on ollu aika rankat kolme päivää. Sunnuntaina järjestin mammalle kakkayllätyksen. Paras paikka sille on eteisessä, heti oven edessä. Silleen, että kun oven aukasee, niin kakka liistrautuu oven alareunan mukana ihan kaikkialle, kuten myös siihen eteisen oveen. Viimeistelin yllätyksen peittämällä ripulikakan mamman talvinilkkurilla.

Oikeesti mulla oli kyllä äärimmäinen hätätilanne, olin pidätellyt ihan niin kauan kuin pystyin ja kun mammaa ei kuulunut, oli pakko kakata matolle. Masussa kiersi ihan hirveesti ja olin aika kipeä. Lenkuralla jatkoin ripulointia. Yöllä sitten mentiin jo nukkumaan, mutta oli pakko hakea mamma vielä peiton alta ulkoilulla keskellä yötä, tuli niin kova hätä. Sitten neljältä aamuyöllä ripuloin taas uudestaan. Ja aamulla... Eilen iltasella oli jo vähän parempi olo, mutta tänään aamulla alkoi taas sattua mahaan kamalasti ja herätin mamman peiton alta läähättämällä, ja sitten juostiinkin jo ulos. Mamma huolestui jo, kun en jaksanut kävellä lähipusikkoa pidemmälle vaan jäin ripuloinnin jälkeen paikalleni seisomaan ja tutisemaan.

Vakkarieläinlääkäri kehotti kokeilemaan apteekin tarjontaa, koska aikoja tälle päivälle ei enää ollut. Puhelimitse saatiin sitten konsultaatioapua Aikku-tädiltä, joka juuri valmistui klinikkaeläintenhoitajaksi. Mamman piti lähteä töihin, vaikkakin mun takiani vähän lyhyemmäksi ajaksi, ja Jenna-täti kävi vielä tsekkaamassa mun voinnin kesken päivän.

Olo onkin nyt paljon parempi Aptus Nutrisal -jauheliuoksen juottamisen (joo, sekä mamma että Jenna-täti on ruiskun kanssa pruuttaillut sitä mun suuhuni pitkin päivää, join kyllä hyvin kiltisti) ja Inupekt-annoksen jälkeen.

Nyt oon tosi väsy, pötköttelen vaan ja toivon, että masukipu helpottaa. Jos ei, niin huomenna kuulemma mennään lääkäriin. On muuten kylmä, jopa tällaisella paksuhkolla turkilla ja talvitakilla varustettu ulkoilijapoika tarvitsee lenkuroinnin jälkeen lämmittävää vilttiä <3