sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Hirmee punkki


Moikkis, kamut!

Viime päivinä on ollu gaumeen kylmä. Jopa sadetta. Yks aamu mamma huuteli mua ulos, en oikein ois jaksanu nousta. Koitin teeskennellä nukkuvaa, mut ei, sieltä mut kaivettiin peittokasasta kaatosateeseen


Lenkuroinnin jälkeen jouduin viel suihkuun, mut sieltä kipitin takas unille ennenku mamma kerkes ripustaa pyyhettäkään naulakkoon. Menin oikeen kunnolla piiloon, tonne peiton sisälle, ettei vaan tartte uudestaan lähtee ulkoileen. 


Mutta tänään! Tänään mamma taas huuteli eteisessä, että pitäis lähtee aamu-ulkoilulle. Mää olin ihan hiljaa. Lopulta mamma tuli hakeen mua ja siellähän mää istuin, keskellä sänkyä, kuulemma maailman surkeimman näkösenä, tassu ihan litimärkänä ja sitä tassua lipoessani olin vähä lakanaaki kastellu. Mamma sit ymmärsi mun katseesta, että nyt on hätä, ja otti tassun tarkasteluun. Ja voitteko kuvitella!


Mun varpaiden välissä, tuolla ihan todellatodella syvällä tassun sisässä oli punkki. Ihan semmonen yli puolen sentin mittaiseksi itsensä imenyt ryökäle! Voi ällötys, sanoi mamma, ja sit punkki saikin lähteä hyvin nopeasti. Just edellispäivänä mamma irrotti mun poskesta valtaisaksi paisuneen punkeroisen. Tähän saakka ei ole ollut käytössä punkkisuojausta, täällä Salossa kun noita ökkiäisiä tuntuu olevan selkeästiTurkua vähäisemmin (tassupunkkia lukuunottamatta kaikki tämän kesän punkit on tarttuneet Ruissalosta), mut nyt mamma vähän puhus, että jotai tarttis tehdä, ei enää varvas- eikä poskipunkkeja eikä mielellään muuallekaan kiinnittyneitä otuksia. 

Mikä muualla mahtaa olla punkkitilanne, onko ökkiäishavaintoja vai karkotteet käytössä?

11 kommenttia:

 1. Hyi että mikä inhottava punkki! Onneksi sun mamma ymmärsi sua ja löys sen pian. Mää en oo täällä vielä törmänny punkkeihin, mutta kuulemma niitä on jotku isommat koirat nähneet! Mamma puhui että pitäis varmaan laittaa karkotetta, kun tykkään aika paljon juosta tuolla puskissa. Ei vaan olla vielä löyretty sopivaa, kun tuntuu että kaikista karkotteista on huonoa sanottavaa eikä mun iho muutenkaan kestä esim. mitään! Pitää katsoa mihin tilanne kehittyy. Tergguja täältä Pohjoisesta, kerjää mammalta paljon rapsutuksia.
  T. Kuningas Tiki-tiki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sama meillä. Kaameita myrkkyjä nuo punkkiliemet, eikä ajatus myrkkypannasta kuonon läheisyydessäkään oikein houkuttele. Yleensä mamma tutkii mun turkin aika tarkkaan läpi, mut täst eteenpäin pitää vissiin rapsutella anturatkin läpi punkeroisten varalta :P

   Poista
 2. Helsingissä on punkkeja valtavasti. Kun koirat menee ulos niin punkkeja löytyy enemmän kuin tarpeeksi. Täällä ei selviä ilman karkotteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä suunnilla on toi saaristo lähinnä semmonen punkkipesäke, mutta tosiaan huomattavan vähän on tässä kotiseuduilla punkeroisia tänä kesänä näkynyt. Ruissalosta niitä tarttuu sitten senkin edestä, mut toisaalta tarkan rapsuttelun avulla ökkiäiset saa yleensä nypittyä irti jo ennen kiinnittymistä.

   Poista
 3. Vai että punkki voi olla anturassakin! En uskoisi, jos en kuvaa näkisi. Kyllä ne näköjään menevät vaikka minne...
  Wupella on ollut yksi punkki, joka saatiin poistettua. Kovasti oli poika vauhkona poiston jälkeen, hyppi ja pomppi, en tiedä, mistä moinen. Oliko iloinen vaiko helpottunut. Hassusti käyttäytyi kyllä.
  En laita mitään karkotteita pieneen koiraan varsinkaan. Poistelen punkkeja vaikka päivittäin, jos tarpeen.
  Jokainen tehköön, miten parhaaksi näkee. Ja minun mielestäni on hyvä myös miettiä, laittaako karkoitetta koiran vaiko omaksi parhaaksi.
  Terveisiä tuolle ihanalle Jalolle, tykkään niin Jalon ilmeistä, ne ovat ylivetoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! Sillon muutama vuosi sitten punkki oli ehtinyt viihtyä Jalon hännässä jo pidemmän aikaa jättäen jälkeensä muhkean märkivän reiän, näköjään voivat kiinnittyä kyllä ihan mihin tahansa :/ Jalo saa usein punkinpoiston jälkeen hepulin, helpotuksesta, uskoisin :) Varvasväli oli kyllä ihan karvattomaksi kaluttu, kuten kuvastakin näkyy, ressukka koittanut irrottaa punkkia omatoimisesti kauheella työllä. Hankala vaan hoitaa tommosta puremakohtaa, kun kaikki rasvat yms. Jalo nuolee hetkessä pois. Kortisonivoide tai Basibact-rasva auttais kyllä jälkikutinaan aika hyvin, pitänee koittaa levittää ihan vaivihkaa poitsun päikkäreiden aikana... :)

   Poista
  2. Tummeli lievittää myös kutinaa, vaikkei sitä sillai mainosteta, mutta huomasin Vilin vaikeina aikoina sen. Sitä kun ensin hieroo "kauan" jotta imeytyy ja sitten antaa vaan olla. Se ei ole vaarallista, onhan se utarevoide. Ja tassun huljuttelu kylmässä vedessä lievittää myös kutinaa.

   Poista
 4. No olipa häijyn näköinen ja ikävään paikkaan ittensä tunkenut tuokin punkki! :/

  Täällä ei ole pojissa näkynyt vastaavia, kavereissa kylläkin. Voiskohan olla, että taas tulis punkiton kesä meille, toivottavasti ainakin. Mitään myrkkyjä ei ole tänäkään kesänä laitettu, eikä niitä aiota laittaakaan, tsekataan vaan äijät aina aamu- ja iltalenkin jälkeen. Täytyy toivoa, että se riittää. Hailuodossa käytiin ja sehän on täällä oikein punkkien varsinaista superaluetta, mutta ei menty rantaheinikkoon, joten säästyttiin sielläkin. Täytyy varmasti ruveta koputtelemaan ahkerasti puuta, että hyvä tuuri jatkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin, että toimiskohan tiheä kampa punkkien haravointiin heinikkolenkuroitten jälkeen? Nehän ovat niin pieniä ja hankalasti nypittäviä ihan pikkuisina, että turkin seasta löytäminen voi olla haastavaa, ellei ihan vahingossa satu silmiin tai sormiin osumaan.

   Myrkyittä meilläkin toistaiseksi jatketaan ja toivotaan, että jatkossa punkeroiset havaitaan ennen vähän nopeemmin :/

   Poista
 5. Yäk, tosiaan tolle punkerolle ja onpa outoon paikkaan ittensä pungennu. Kui ny tommosella tassulla voi ees taivaltaa, ku gaumee punkkipönkki on varvasvälissä.

  Meijän punkkisaldo on 0. Toistaiseksi. Meil ei oo mitään liuoksia eikä hajupantoja, luamuna siis mennään. Viime kesänä tais olla 2 + 3 punkkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Kutinan ja sen seurauksena ahkeran nuolemisen jälkeen varvasvälistä irtos kaikki karvat ja ihokin on vähän rikki, nyt on tassussa sukka sitten suojaamassa. Toivottavasti paranee piakkoin eikä uusia punkeroisia näy eikä kuulu!

   Poista

Jätäthän minulle virtuaalirapsutuksia tai muuten vain terveisiä käynnistäsi!