sunnuntai 17. elokuuta 2014

Hankoon!

Hammasongelma on toistaiseksi selätetty! Keskiviikon kontrollissa elli totesi kaikkien poistokohtien parantuneen oikein hyvin, eikä kystasta otetusta biopsiassa löytynyt patologin lausunnon mukaan mitään pahanlaatuista. Tuuletukset sille!

Viime sunnuntaina käytiin ulkoilemassa Hangossa. Mahtava kartantulkitsijamamma oli kotona visioinut retkeä Suomen eteläisimpään kärkeen lyhennetyn reitin kautta: autonhan saisi kartan mukaan ajettua lähemmäs kärkeä, muutaman kilometrin kävelymatkan päähän kokonaisen seitsenkilometrisen luontopolkukävelyn sijaan. No ei saanu. Ku mamma ei huomannu, että siinä alkoki satama-alue ja oli tulli ja kaikkee. Käytiin kääntymässä luontopolun alussa, mutta päätettiin palata sille reitille myöhemmin syksyllä: nyt lämpöä oli lähemmäs kolmekymmentä astetta, eikä oltu varauduttu kaikkiaan viidentoista kilometrin kävelyreittiin vaatetuksen puolestakaan. Ja mää läähätin niin kovin jo sen alun jälkeen, että päätettiin suunnata viileämmille reiteille. Kiitos kommentoijalle, joka valaisi reitin olevan edestakaiselta pituudeltaan 6,7 kilometriä, sehän ei siis olis ollut ollenkaan niin pitkä kävelymatka loppujen lopuksi! Kartantulkitsijamamma tosiaan on tosi taitava kartan- ja nettisivujen tulkitsija... 


Siispä ensiksi kahville Neljän tuulen tupaan! Netistä mamma oli jo aiemmin bongannut paikan koiraystävälliseksi, ja terassillehan tosiaan karvakorvat olivat tervetulleita. Me kahviteltiin vielä terassinkin ulkopuolella jättimäisessä kivipöydässä, johon tuuli kävi mukavasti ja pöydän varjossa oli kallio mukavan viilee. 


Seuraavaksi matka jatkui Rakkauden polulle, joka kuumalla kelillä olikin kiva valinta: paljon vilpoisaa merituulta ja varjoisia metsäpolkuja. Ja komeat maisemat merelle ja kaupunkiin! 


Ruokapaikaksi valikoitui Hangon makaronitehdas, joka mainitaan myös koiraystävällisenä ravintolana. Ja kyllä: sinne ovat tervetulleita koirat paitsi terassille myös sisätiloihin, ihan huippua! Tosi kiva paikka ja koiramyönteisyydestä valtavasti plussaa, mennään varmasti seuraavallakin Hanko-visiitillä! Oikein kiva tarjoilija toi mulle heti suuren vesikipon, ja siitä terassin varjosta oliki kiva seurailla kadun tapahtumia ihmisväen ruokaillessa! Ruoka - se oli kuulemma tosi hyvää. En saanu maistaa, vaikka mamman carbonara tuoksui aikamoisen hyvältä... Sitten kierreltiin vielä satamaa, istuttiin jälleen koiraystävällisellä terassilla (taas mulle tuotiin heti vesikippo, oli kuulkaas hyvää palvelua!) ja kiivettiin Kuningatarvuorelle. En tiiä onks siellä ollu joku kuningatar vai mitä häh, mutta ainaki me mentiin kartantulkitsijamamman ohjeiden mukaan eka ihan omituista reittiä ylös piikkipuskien läpi ja päädyttiinkin ihan väärään paikkaan, mutta maisemat oli sieltäkin.Oikeesti sinne vuorelle vei ihan rappuset, ja perillä ylhäällä oli pieni tähystystorni, myrskytorni kaiketi. Laivoja sieltä lähinnä näky, ja merta tiätty.


Mää tepastelin koko pitkän päivän ihan innoissani ympäriinsä - oli kuulkaas haisuja ja viestejä kaupunki täys, vieraskielisiäkin! Varmasti mennään uudestaankin, syksyn viiletessä vähintäänkin tsekkaamaan toi Tulliniemen kärki ja luontopolun paljon kehutut maisemat. Maisemien osalta jo toi ihan alkupätkä lupas aika hyvää, vai mitä sanotte: Palataan luontopolulle siis vielä myöhemmin! 

8 kommenttia:

 1. Jopa on melekosen huikeeta maesemmoo! Lie ollu mukavata käppäellä! :)
  Hyvä homma etton suu parantunna eekä mittää ollunna pahhoo siinäkkää patissa. Kommeeta kuvija on mammas ottanna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se on toi meri joka tekee maisemasta kuin maisemasta upeen! Ja tietty mää, mun poseeraus vielä kruunaa kuvan! ;)

   Poista
 2. Kyllä sun kelpaa. Hanko on melkein jo kuin ulkomailla, mielellään puhua pukertavat jopa väärää kieltä. Ei vaikka, kyllä ne sitä tekee Turunkin liepeillä, merkillistä mongerrusta. Onneksi se ei vaikeuta sun viestien lukemista siellä Hangossa, teitin koirien kieli kun on kansainvälistä, hurttaesperantoa.
  Nyt sitten on hyvä hymyillä kuin Hangon Keksi, kaikki hyvin, suu kunnossa ja maailmaa nähty. Siinä syitä kerrakseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiraviestintä on juu kansainvälistä, mut hirmeesti on noita hajuja aina kauemmissa kaupungeissa, ei meinaa etenemisestä tulla mitään ku kaikki kulmat ja notkelmat pitää haistella ja haisutella!

   Puuttuvat hampaat ei toistaseks oo haitannu eloa millään tavoin, kepit ja luut maistuu vielä entistäkin paremmin, kiva juttu! :)

   Poista
 3. Eikös ole mahtavaa, että Suomestakin löytyy koiraystävällisiä kahviloita ja ravintoloita! Vaikka jotkut tiukkapipot kuitenkin aina valittaa... Ja Hanko on tosiaan melkein kuin ulkomailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! Tiukkikset menkööt koiravapaisiin paikkoihin sitten ruokailemaan, mun ihmisväkeä ei ainaskaan kiltisti käyttäytyvät koirakansalaiset ruokapaikoissakaan haittaa :)

   Poista
 4. Hanko on kyllä aina vaan niin ihana ja söpö kesäkaupunki! :) Ja kiva, kun koiriinkin suhtaudutaan ystävällisesti ja niiden kanssa pääsee ainakin terasseille. Tuo luontopolku eteläisimpään kärkeen on muuten edestakaisin sen 6,7km eli ihan viittätoistakilometriä ei tarvitse reissulla kävellä. :) Meidän Hankoreissun aikana hellettä oli myös ihan hirmuisesti (niitä kesän kuumimpia päiviä) ja oltiin varauduttu kävelyreissuun sandaaleilla. Pakko oli silti talsia sinne kärkeen ja takaisin, ei malttanut jättää välistä! Onneksi suurinosa polusta kulki metsässä, joten ihan ei tarvinnut läkähtyä puhki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Mä jostain syystä kaikkien mahdollisten nettisivujen perusteella käsitin, että se on suuntaansa sen 6,7 kilsaa! :D Nyt kun lueskelin noita Hangon sivuja uudestaan niin juu, siinähän kerrotaan polun pituudeksi tuo 6,7 kilsaa, mikä tosiaan tarkoittanee edestakaista matkaa! Blondi mikä blondi... Salosta Hankoon matka on onneksi suhteellisen lyhyt, joten mennäänpä tässä syksyn aikana sitten käppäilemään toi muutaman kilometrin reitti sinne kärkeen :D

   Poista

Jätäthän minulle virtuaalirapsutuksia tai muuten vain terveisiä käynnistäsi!