keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Viileetä

Me ollaan lomailtu pari viikkoa. Vaikka lomakelejä ei oo kyllä näkynyt, on kylmää, viileetä tai sateista. Hetkittäin jopa hiukan lämmin, mutta sitten sataa taas. Ruisrock-viikonloppu oli pilvetön ja kuuma, mutta siinäpä se. Mutta! Tällaiset vähän viileämmät kesäkelithän on ihan loistavat lenkuroinnille! Mä kun en jaksaiskaan vaellella hellesäällä. Nytkin pitää olla juomapullo mukana pidemmillä lenksuilla, kun ojanpohjat on kuivuneet, eikä matkan varrella ole juomalätäköitä. 

Kesälomalla ollaan siis lenkuroitu! Lähellä ja kaukana. Metsissä, pöheiköissä ja kaduilla. On kerätty matkaan mukaan kymmenittäin punkkeja, ja yksi käärmekin osui polulla vastaan (en huamannu edes, kipitin yli, ja mamma meinas saada slaagin, kun tuli mun perässä ja oli vähällä ite astua sen päälle, näki jo kauhukuvia mun keskellä metsää saamasta kyynpuremasta...). Tässä meidän lähellä lenkurointimaastot on kyllä huikeat. Nämäkin Rauvolanlahden pitkospuut ihan lyhyen kävelyn päässä kotoa! 


Sadetakille on tänä kesänä ollut ennätyksellisen paljon käyttöä :( Eikä ole mikään lämmin kesäsade, vaan kylmästi vihlova tihku kaatosade!


 Parasta on kyllä ollut takapihalle valmistuneet aidat. Oon kuulkaas ensimmäistä kertaa elämässäni saanut kulkea vapaasti sisään ja ulos, aika mahtavaa! Oon heitellyt mun frispiitä ja palloa ja kuopsuttanut multakasoja mamman istutuksia. Aita on siksi huono, ettei siitä näy oikein läpi, mutta alareunassa on mulle sopiva rako. Siitä vakoilen naapurin Huldaa. Etuosan ohi taas lenkkeilee vastapäisen talon kaksi koiraa. On trafiikkia! Alaosa on varmuudeksi verkkoaidattu, ihmisväki meinas, että kaivautuisin siitä muuten karkuun...

Fanni ei edelleenkään saa ulkoillu vapaana, koska loikkais aidan yli. On kyllä pari kertaa jo onnistunut vapautumisyrityksissään, viimeks eilen mä ilmotin mammalle, että F oli kiemurrellut irti valjaistaan ja patsasteli takapihalla ihan irrallaan! Mä pidin sit Fannikasta kiinni sen aikaa, että mamma kipitti nappaamaan hänet talteen.

Kävi muuten draaginen äksidentti tossa takapihalla. Mun rakas kamu Milli oli kylässä ja hepuloitiin tossa pihalla, ja sitten tuli Millille pissi. Ja satuin oleen siinä sitten vähän pahasti nuuskimassa just. Niin, että se pissi osui sitten suoraan mun päähän. Ihan suoraan silmiin. Ja nenään. Kaameeta!

Lenkuroinnin ja pihakyttäilyn ohessa oon sitten nukkunut päikkäreitä. Ihan parasta!



Ihmisväen lomaa olis vielä puolitoista viikkoa jäljellä. Paljon on suunnitelmia vielä! Jos mamma malttais kameraakin kantaa mukana, niin saatais vähän parempia kuvia, muutakin kuin kännykkäräpsyjä.

Loppuun vielä pieni "mainos". Kodin Terra on ottanut ison harppauksen kohti koiraystävällistä toimintaa! Vaikka keli oli tuona päivänä viileä ja sinänsä soveltuva hetkelliselle autossa odottamiselle, pääsinkin autokököttämisen sijaan mukaan ostoksille, ihan huippua! Tällaisia lisää, kiitos.



16 kommenttia:

  1. Tommoinen takapihan aita on kyllä parasta! Voi olla ihan huoletta ulkona. Ja meillekin käy usein niinku sulle tuon Millin kanssa. Kun jompi kumpi pissaa, niin toinen on tulossa kiirellä merkkaamaan siihen päälle. Ja sitten sitä pissaa pakostakin roiskuu vähän toisen päällee...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on, turvallista ulkoilua ja kun oli muuten aidan valmistuttua kiva vetää aamuhepulit ympäri takapihaa! Tällaiselle, joka lenkuroilla ulkoilee aina hihnassa, on tommonen vapaana temmeltäminen ihan yhtä juhlaa :)

      Jatkossa oon kyllä vähän varovaisempi ton pissin alle osumisen suhteen. Ei siinä muuta, mutta se naaman+kuonon+korvien shampoopesu oli aika gaumeeta...

      Poista
  2. Voi miten hieno sadetakkiyhdistelmä :)
    Onpas ollut dramatiikkaa...pissit silmille...no ehkä mieluummin kuitenkin pissit kuin...:)
    Hauskaa kesänjatkoa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sadetakki on kyllä hiano! Paitsi ei niin kovin käytännöllinen sitten kuitenkaan. Housukarvat on ihan kurassa, eikä toi huppukaan liikkeellä pysy päässä. Mut pääasia, että näyttää hyvältä! ;)

      Poista
  3. Sulla on makee sadetakki. Mäkin voisin tarvita tollasen, kun en suostu sateella lähtemään ulos....turkki kastuu. Nuo aidat ovat kyllä ihan parhautta, että pääsee vähän vapaana juoksentelemaan. Ja se on hyvä olla alhaalta verkotettu, sieltä menee nopeasti matalat kaverit läpi. Mua tässä kuukausi sitten pureskeli naapurin karkuun päässyt kaveri, eikä ne ole vieläkään saanut sille pihalle aitaa, vaikka meikäläisen hoidot tuli maksamaan niille sellaisen 200 euroa. Aita tulis pitkässä juoksussa halvemmaks ja varmasti sille kaverille turvallisemmaksi. Tuollaiselle pureskelijalle nimittäin voi kuulemma tulla noutaja jos tällaiset temput jatkuu. Eläinlääkäri sanoi, että jos olisin pienempi koira, haavat olisi voinut olla kohtalokkaita. Niitä oli kaksi kyljessä ja kaksi kaulassa. Vieläkin mua vähän pelottaa kävellä sinne päin missä tämä tapahtu. Jos se vaikka hyökkää uudelleen. Mä olen myös joskus vahingossa vähän suihkutellut kaverien päälle, kun ovat niin lähellä. Ei sitä aina huomaa, mitä tapahtuu takana. Mukavaa lomaa, otahan nauttien! t. Eka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kaamee, pureskelevat koirakaverit ei oo kyllä kivoja. Onneks sulle ei käyny pahemmin!! Pikkukoiralle isomman kaverin puraisut voi tosiaan olla hengenvaarallisia, ja miksei isommallekin toki. Meilläkin oli TAAS kerran läheltä piti -tilanne, kun kesken lenksun syöksy takaa yhtäkkiä yllättäen lähitalosta irti päässyt koira. Mammalle on tullut jo semmonen refleksi, että se nykäsee hihnasta sen verran reippaasti, että mä lennän kaaressa sen syliin, kun tulee joku tommonen tilanne päälle. On niin monta kertaa koittanut käydä joku karkuri tai fleksissä lenkkeilijä tms. päälle, että enää ei arvailla onko se kiltti vai ei, vaan suojaudutaan välittömästi :(

      Turvallista lenkkeilyä teille! Laittakaa naapurin postiluukkuun koira-aitausmainoksia päivittäin, josko se tajuais semmosen sitten rakentaa... ;)

      Poista
  4. Jopas on elämässäsi tapahtunut paljon hyviä asioita. Oma piha ja kyttäyspaikkoja, ne löytyy varmaan joka koiran toivelistalta.
    En viitsi taas toistaa sitä, että olet tuntemistani ja ehkä maailman kaikista tiibetinspanieleista komein ja kuvauksellisin. Jos sen taas tähän kirjoittaisin, niin saattaisit vähitellen ylpistyä. Ja mammas myös. :) Eli jääköön sanomatta.
    Samanlaiset säät täällä vellovat, välillä hellettä, sitten taas toinen äärimmäisyys jne. Eipä voi valittaa yksitoikkoisista säistä. Kolea kesä ei ole kiva kenellekään sopivan aurinkoinen ja lämpöinen, sen olla pitää!
    Terveisin Hanne & Wuppe

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset sanattomista kehuista ;)

      Kelit on kyllä olleet ihan käsittämättömän kummallisia. Ei tiedä sataako vai paistaako. Puolen tunnin sisään voi mahtua molempia! Mutta eipä se haittaa, paitsi mamman auringonottoa, mä oon kyllä viihtynyt viileämmilläkin keleillä oikein hyvin :)

      Poista
  5. Hieno homma että suat vappaana pintellä pihalla! :) Ja parasta tietennii tuo nuapurriin tarkkaeluhomma.
    No ee oo kyllä mukava homma tuo suaha silimääsä suihkaasta, suati nennään. Eekä tuokaa kiärmeen kansa kohtoominen. Onneks ee purassu teestä kumpookaa. Hui!
    Ilosta lomajjatkoo sinne! Vielä se tästä lämpijjää... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmisväen loma lähestyy loppuaan, mamma meinas, että sitten alkaa ne helteet kyllä. Eli viikon päästä kylvetään auringossa!

      Piha on kyllä tosi kiva. Tänäänki alotin aamun aamulenkin jälkeisillä pihahepuleilla sekä frispiin heittelyllä :)

      Poista
  6. On sulla ja Kissaneidillä kivat huudit. Oo ny, kuamahyvä, tarkkana sen katin kaa, ettei pääse karkuuseen. Ilosta lomaa ja heinäpoutia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo vähän pitää Kattista nyt tarkkailla. Valjaita ei saa enää kireämmälle, varsinkaan jos nti Kattinen jatkaa ruokailua samaan tahtiin...

      Poista
  7. Aidattu piha on ihan parasta myös meillä asuvan lapinkoiran mielestä :) Ja kesällä kun ovi on auki, niin voi tosiaan mielensä mukaan kulkea sisään ja ulos, ja se on ihan parasta!

    Niitä kesäkelejä täälläkin odotellaan, siis emäntäotus odottaa. Sillä jos lapinkoiralta kysytään, niin pitäisi olla ikuinen hanki - niin ihanaa on lumi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisään-ulos-kulkemisen ainut haittapuoli on emäntäihmisen mielestä sateen jäljiltä mutainen nurmikko yhdistettynä vaaleaan olkkarin mattoon... Haussa onkin sellainen sopivasti kirjava uusi matto, johon pienet tassunjäljet sekoittuisivat huomaamattomasti ;)

      Paksun turkin kanssa viileämmät kelit on kyllä enemmän kuin kivoja. Eipä tässäkään kesässä muuta ongelmaa ole, mutta kun toi SADE. Se ei ole kivaa :(

      Poista
  8. Terveisiä velipoika Jallulta. Ollaan aina mielenkiinnolla seurattu sun seikkailujasi. Muistelin tässä,että teillä oli vuosi sitten hammashässäkkä puhkeamattomien hampaitten takia. No sama homma on täällä edessä. Hammaskiven poistossa huomattiin kystat leuassa. Ovat ilmeisesti perinnöllisiä. Jallulla on lisäksi munuaisten vajaatoiminta, joka on otettava huomioon kaikkia operaatioita tehtäessä. Jallun vointi tällä hetkellä on ihan hyvä ruokavalion ja verenpainelääkityksen avulla. Nuo kystat poistetaan ilmeisesti syyskuussa. Viime viikolla ne huomattiin. Toivottavasti kaikki menee hyvin.
    T. Jallun emäntä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohoh, teilläkin sitten hammasoperaatio edessä, onpas kurjaa! :( Missä päin Suomea asustatte? Kasvattajan jollain kolmannellakin (tamperelaisella?) kasvatilla taidettiin havaita kysta alkuvuodesta muistaakseni. Jalo leikattiin Raision Univetissä (Eva Sarkiala-Kessel), ohjasivat suoraan sinne hammasspesialistille Pet-Vetistä. Oli ilmeisesti sen verran kookas tuo Jalon kysta, ettei Pet-Vetissä hammaslääkäri ryhtynyt edes yrittämään, tai sitten vaan ovat jakaneet kystapotilaat suosiolla erikoisihmiselle. Leikkaus meni hyvin, eikä ainakaan toistaiseksi (koputetaan puuta) ole ollut jälkiharmeja. Iso rivi hampaita puuttuu, mutta eipä se menoa haittaa! Mutta suosittelen tosiaan menemään hyvälle lääkärille, varsinkin, jos se kysta on iso/hankala. Kystat on ilmeisen haastavia poistaa kokonaan, koska jos kystakudosta jää, se uusii hyvin herkästi.

      Pitäis tästä kysta-asiasta kyllä ottaa rotujärjestöön yhteyttä, tietoa pitäisi jakaa, jotta ihmiset ymmärtäisivät kuvauttaa tipsujensa hampaat ajoissa. Meille tuo leikkaava elli tosiaan sanoi, että hänen havaintojensa mukaan tipsu on bokserin jälkeen yksi yleisimpiä kystarotuja!

      Jalolla oon välillä pohtinut munuaiasiaa, kun hän on pienestä saakka juonut jotenkin paljon: esim. lenkillä käy kurkkaamassa ojanpohjat, josko olis vettä, juo lätäköistä, ihan mistä tahansa, kunhan saa juotavaa. Pullo on mukana kesällä vähänkin pidemmillä reissuilla. Ja kauheastihan tuo nukkuu ja lepäilee, mutta kai se lienee vaan osa persoonaa. Viimeisimmissä verikokeissa kaikki ainakin oli ihan kunnossa. Miten se vajaatoiminta teillä ilmeni?

      Tässä vielä lisätietoa tuosta kystasta, ellet ole jo lukenutkin: http://www.anident.fi/tekstit/Puhkeamaton%20hammas%20ja%20sen%20aiheuttama%20leukaluukysta%2023.3.2011.pdf

      Tsemppiä teille operaatioon! Kerrohan sitten, kuinka sujui.

      t. Jaltsan mamma

      Poista

Jätäthän minulle virtuaalirapsutuksia tai muuten vain terveisiä käynnistäsi!