lauantai 18. marraskuuta 2017

Täällä ollaan!

Terve, kamut! Syksy on jo pitkällä. Ei olla keretty päivittelemään plokia. Eikä oikein ottaa osaa muiden plokien keskusteluihinkaan. Mamma sanoo, että on vähän hektisiä nämä päivät, vaikka "vaan kotona" ollaankin. Hiukan yli yksivuotias taapero on varsin liikkuvainen ja pitää huolen siitä, että aika ei todellakaan käy pitkäksi. On kuulkaas välillä vähän rankkaa. Nti Kattinen viihtyy nykyään paljon sängyn alla, koska se on katonrajaa lukuunottamatta ainut paikka, jonne taaperon hellyydenosoitukset eivät ylety. Taapero nimittäin rakastaa yli kaiken meitä, mua ja nti Kattista. Hän haluaisi ruokkia meitä 24/7, ja näin ollen levittää jokaikisen ruokapussukan ja kipon välittömästi, mikäli ruokalaatikon turvasalpa unohtuu laittaa kiinni. Lisäksi hän tykkää kovasti halailla. Ja ulkoiluvarusteet kaivetaan esille todella monta kertaa päivän aikana, koska koiran valjaat ja fleksi nyt vaan on ehkä siisteintä, mitä pieni taapero voi käsiinsä saada. Voitte kuulkaa kuvitella, että välillä pitää laskea kymmeneen, kun ulospääsyä odotellessa taapero heiluttaa meikäläisen talutinta tuhatta ja sataa. 

Terveyden suhteen mennään vähän aaltoliikettä. Välillä on parempia viikkoja, välillä sitten taas huonompia. Vuosi sitten ilmennyt stressi alkoi uudestaan, ja laitettiin kemiallinen kastraatio uudestaan sillä ajatuksella, että ongelma olisi hormonaalinen. Sain kuulkaa diagnoosiksi yliseksuaalisuus. Komeeta! Mutta sitten tuli taas uusia ongelmia, selkä ja takajalat on nyt pariin otteeseen menneet kipulääkekuurin vaativaan jumitilaan. Tiedä sitten, johtuuko stressi ollenkaan hormoneista, vai kivun ja hiukan hermostuttavan taaperoarjen yhdistelmästä. 

Kiputilaa on nyt taas pari viikkoa hoidettu Rimadylillä, mutta alkuviikolle on taas soittoaika ellille. Että josko pitää siirtyä tuhdimpiin troppeihin. Arvelevat, että takapään jumi johtuisi etujalkojen nivelrikosta, menee katsokaas koko kroppa jumiin, kun varoo kipeitä etukäpäliä. Ja sen vuoksi kävinkin elämäni ekaa kertaa hierojalla! Oli aika jänskää. Hieroja-tätsä sanoi, että oon kyllä tosi jumissa, että varmasti tekee kipeetä. Suositteli myös uintia lihaskunnon vahvistamiseksi, nyt kun lenkkeily on vähän niin ja näin. En sitten tiedä tosta uimisesta, kahlaaminen on ihan ok niin kauan, kun tassut ulottuu pohjaan, mutta että oikein uima-altaaseen... Huhhuh. 

Toivokaamme kuitenkin pikaista helpotusta stressailuun. Mamma sanoo, että inhottavinta on, kun ei tiedä mistä se johtuu ja mikä siihen auttaa. Ja on kuulemma varsin hermostuttavaa, kun steppaan edestakaisin, läähätän ja tärisen. 

Mutta on niitä kivuttomiakin hetkiä tänä syksynä ollut! Niin kuin tässä, ollaan Piikkiön Linnavuorella retkellä koko poppoo (paitsi nti Kattinen).Sain muuten uuden pedin. Vanha olikin pentuajoilta, eli peräti seitsemän vuotta vanha! Tämä uusi on ainakin merkiltään mielestäni oikein passeli!


Kivaa joulun odotusta, kamut!

10 kommenttia:

 1. Párek ja Palvelijatar18. marraskuuta 2017 klo 17.59

  Hei Jalo! Teillä onkin siellä vilkasta sen pikkutaaperon kanssa. Ei taida tulla aika pitkäksi. Toivottavasti neiti Kattinen pääsee välillä piilostaan jaloittelemaan :) Se on keljua, että sulla Jalo on kipuja. Me toivotaan kovasti, että sulle löytyisi sellainen troppi, joka laittaisi krempat ja kivut tiehensä. Komealta näytät joka kuvassa ja uusi petisi on hieno! Mukavaa loppukuuta ja mallikasta joulukuuta teille. Voikaa hyvin kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas on tropattu lisää, toivotaan, että on apuja. Kiitos komeuskehuista, ihan pistää punastelemaan moinen! Sopivan rapsakoita talvikelejä ja kivaa joulua teille myös! :)

   Poista
 2. Me ollaankin jo odoteltu teidän kuulumisia. Emäntä kyllä uutena mummuna ymmärtää, että pikkulapsiperheen aika on tiukilla. Mutta hyviä vointeja sulle sinne ja muista olla mukava isoveli. Siitä jää pikkuiselle elinikäisiä muistoja <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiukilla on, aina tulee "tilanteita" ja hommat jää aina puolitiehen, kun kovasti tulee keskeytyksiä. Onnea uudelle mummulle, mummut on parhaita! Yritän parhaani isoveljen roolissa!

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Terveisiä meiltä! Wuppe ja Hanne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää joulun odotusta ja hyviä vointeja koko poppoolle! :)

   Poista
 5. Onpas Jalo kurja juttu, että on kipuja tullut. Ei ole kiva olla jos sattuu. Toivottavasti hieronta ja uinti auttavat! Jokos olet käynyt plutraamassa :) ?
  Koita kestää sitä ihmisentainta, kyllä siitä ihan mukava tyyppi kasvaa, se kestää vaan sellaiset bauttiarallaa 15 vuotta :D ehkä vähän enemmän, ja toisaalta, jotkut kypsyy vähän nopeamminkin :)
  Halit sinulle!

  Ja PS: Linnavuoren valloitus on meilläkin mielessä, sitten keväällä varmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo käynyt! Hallin puolella piipahdettiin tsekkaamassa paikat, mutta ei vielä sen pidemmälle ole päästy.

   Taitaa 15 vuotta tai muutamakin vuosi olla niin pitkä aika, että meikäkoiran elinvuodet ei riitä niin pitkälle... mutta toivottavasti ehditään naperon kanssa viettää terveitä ja kivoja hetkiä mahdollisimman pitkään. <3

   Linnavuori oli ihan kiva paikka, mekin toivottavasti uusintaretkeillään sinne vielä :)

   Poista

Jätäthän minulle virtuaalirapsutuksia tai muuten vain terveisiä käynnistäsi!