sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Lunan kaa lenkuralla

Viikolla käytiin pienen Luna-ystäväiseni kanssa vähän hepuloimassa "Luolavuorella", tai siis pikemminkin entisen Peltolan kaatopaikan huipulla, joka nykyisin on Luolavuoren alueen korkein kohta. Wikipedia tietää kertoa, että 50-luvulla, jolloin alue toimitti vielä kaatopaikan virkaa, Luolavuoren alueelta on ammuttu Suomen suurin rotta, peräti 665 grammainen mönkijäinen. Hrr! Nyt ei rottia näy eikä kuulu, vaan alueella tapaa lähinnä koiria, ulkoilijoita ja alamäkipyöräilijöitä. "Kaatopaikan" laelta on komia näkymät yli Turun, ihan joka suuntaan.


Alue on hyvä ulkoilupaikka tälläiselle karkurillekin, sillä heinikossa koira ei näe kauas, mutta emäntä näkee - koiran pyydystäminen hihnan päähän tapahtuu siis melko helposti ennen kuin mahdollinen vastaantulija on ehtinyt koiran näköhavainnoksi saakka (jolloin siis viimeistään tapahtuu koiran kuuroutuminen käskyille). Hyvät oli hepulit ja kyllä muuten uni taas maitto!


Tietteks muuten mikä on aika kivaa? Ei oo vähään aikaan tehty havaintoja punkeista. 
Oiskohan ne jo siirtymässä talviunille...?

11 kommenttia:

 1. Tuohan on oikea vauhtihirmu tuo Jalo! Hirvee vauhti ja sinulla ilmeisesti hyvä kamera, joka pysäyttää vauhdin. Asetukset taitaa itsellä olla päin brinkkalaa, kun vauhtikuvat ovat yhtä tuhrua aina...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekriittisyys kuitenkin vaivaa, koska mun mielestä kuvat on vähän turhan epätarkkoja ;) Kameran suhteen pitäis kokeilla pidempää putkea, toimii kuuleman mukaan koirakuvaamisessa paremmin kuin mulla yleensä käytössä oleva laajakulmaobjektiivi. Paljolti hyvät kuvat on hyvästä kamerasta kiinni :)

   Poista
 2. Hurjaa menoa, Jaloseni!
  Toivottavasti oot oikeassa tuosta punkkiasiasta. Me ei kaivata niitä ei! Kesä sais muuten kestää ympäri vuoden, mut punkit pysyä poissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei tarttunu punkkeja mukaan tältäkään reissulta, eli taitavat talviunilla jo olla! Sen verran tuolla heinikossa painittiin, että oltas kyllä napattu mukaamme jos vaan olis ollu punkeroisia hereillä. Nyt vasta alkaa kasvaa karvat niskaan, jonka mamma kyni lyhyeks parin punkeroisen jäljiltä, jotta sai hoidettua kunnolla vereslihalle rapsuttamaani ihoa :P

   Poista
 3. Hienoja kuvia, tuli mieleeni minullekin että mikä linssi sinulla mahtaa kamerassa olla? Jalo on näköjään merkkiä "Lentävä Tipsu", jolla on vielä pystykorvatkin :-) Hauska katsoa rallikuvia, tuota Mauria kun harvemmin saa enää niin lujaa juoksemaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Canon 500D on kamera ja tällä hetkellä ihan perus 18-55 putki, mutta pitäis tosiaan lenkurakuvauksissa kokeilla sitä pidempää yksilöä. Peruskuvaaja oon, en niin äärettömän perehtynyt kaikkiin mahdollisiin ominaisuuksiin, mutta manuaaliasetuksilla sentään usein kuvailen :)

   Rallytoko taitais sopia vauhtinsa puolesta ralli-Jalolle, ellei siinä olis sitä toko-osuutta mukana, joka ei oikein meiltä taivu ;D

   Poista
 4. Haha! Oltiin eilen just tuolla. Koirat paini siinä sitten just ennen ku oltiin lähdössä ja Ellu huikkas et hei, tuolta tulee joku. Koira ja mies pääsi ihan siihen päälle asti ennen ku niitä näki edes. Tulivat sitä jyrkintä polkua pitkin ylös eli siitä pururadan puolelta. Koirat ei onneks edes ehtiny huomata niitä leikin tiimellyksessä ku vasta sitten ku nappasin pannoista kiinni..

  -Paukku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu siellä päällä on hankala pitää vapaana, kun joku voi yllättää kiipeämällä sinne ihan yllättäen :D Ilpoisten pääty on avarampaa, tosin siellä on sitten koirakulkijoitakin enemmän... Edelleen hakusessa turvallinen, iso, avara (pelto?), jossa koirat vois kirmata vapaana ilman pelkoa autoteistä tai vastaantulijoista :)

   Poista
 5. Osuuks sun jalat ollenkaan maahan? Sä näytät levitoivan ja liitävän koko ajan. Huimaa! Myrskyssä on ollut 2 punkkia, Tuiskussa 0.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, ku mä lennän! Tai siis joo, levitoin, se onki hyvä harrastus!:D

   Mä oon vähän kade noissa punkkimäärissä. Mun kesän saldo on varmaan kakskymmentä, plus kaikki irrallisena turkissani vaellelleet :P

   Poista
 6. No tuossa on ulkoilu fiilistä! ♥

  VastaaPoista

Jätäthän minulle virtuaalirapsutuksia tai muuten vain terveisiä käynnistäsi!