lauantai 17. marraskuuta 2012

Tattista taas

Voi kuomat kuulkaa, mihin on kadonnut viime postauksesta kulunut kuukausi?!? 
Kuratassujen pesuun kylpyammeessa, luulisin.

Plokipaluun kunniaksi vastatkaamme ihan ekana Kaikki elämäni koirat -plokin haasteeseen. Nää on vähän niinku mammalle nää kysymykset, toki mun mielipiteeni kuuluu asiaankuuluvasti vastauksissa! Kuvituksena kysymykseen nro 3 liittyen Kamut-sarjiksen strippejä.1. Kuinka monta koiraa sinulla on ollut elämäsi aikana? Minkä rotuisia?
Jalo on ihan ensimmäinen! En oikein edes tiedä, missä vaiheessa aloin haluta koiraa lemmikiksi. Aikuisiällä se kuitenkin tapahtui ja tapahtuikin sitten nopeahkolla aikataululla. 

2. Mitä olet oppinut koiraltasi/koiriltasi?
Vaikka aina olen ollut eläinrakas, yllätti "koira on ihmisen paras ystävä" -lausahdus todenmukaisuudellaan. Jalolta olen oppinut erityisesti kyvyn ottaa rennosti (päikkärit) ja myös luonnossa liikkuminen on saanut ihan uusia ulottuvuuksia. 

3. Miten nykyinen koirasi on saanut nimensä?
Kamut-sarjan Jalo-koiran mukaan! Kamut on suosikkisarjikseni vuosikausien takaa ja sarjiksen Jalon ja meidän Jalon elämänfilosofiassa on kyllä varsin paljon yhteneväisyyksiä.

4. Onko koirallasi lempinimiä? Minkälaisia?
Lukematon kirjo. Jaltsa, Jalde, Jalonen, Jalolainen, Jaldis, Jalmari. Haisu, karvakorva, herra Koira. Muutamia vain mainitakseni. :)


5. Otatko koiran usein mukaan, jos menet kyläilemään?
Jalo on useimmiten tervetullut vieras kyläpaikoissa helpon luonteensa vuoksi. Pentuaikoina merkkailu tuli vähän turhankin tutuksi, ja tuolloin kyläpaikoissa tuli ainakin aluksi pidettyä Jalo hihnassa. Siitä huolimatta saattoi pisut lorahtaa kyläpaikoissa matolle jos toisellekin...

6. Mikä on koirasi lempipaikka kotona?
Jos jostain lattialta löytyy jotain ihmiseltä tuoksuvaa, oli se sitten sukka, olohousut tai vaikka lenkkitossu, löytyy sen päältä myös koira. Ihmisväen petaamaton sänky on myös erityisen suosittu päikkärikohde. Muussa tapauksessa koira paikannetaan tavallisesti parvekkeen ovelta, joka lienee lattialämmitetyn asunnon viilein kohta.

7. "Katsooko" koirasi televisiota? 
Luonto-ohjelmia kyllä. Herra koira arvostaa etenkin tv-ohjelmien rikasta äänimaailmaa.

8. Oletko harkinnut toisen/useamman koiran ottamista?
Toisinaan, lähinnä Jalolle seuraksi, mutta toistaiseksi ajatus saa jäädä ajatuksen tasolle.

9. Oletko aina ollut koiraihminen? 
Isoja koiria pelkään jonkin verran edelleen, mutta kaikki eläimet karvoihin katsomatta ovat aina olleet tärkeitä. Lapsuudenkodissa on oltu "kissaihmisiä", mutta itse olen vakaasti sitä mieltä, että voi ihan yhtä paljon tykätä sekä kissoista että koirista! Tosin rotunahan tipsu on melko kissamainen...

10. Mikä on/on ollut haastavinta koiran omistamisessa?
Sitoutuminen. Koiran on päästävä ulos, eikä pienellekään koiralle riitä korttelin pituinen pissalenkitys, vaan ulkoiluun on ajoittettava päivästä tunti jos toinenkin. Hetken mielijohteesta tapahtuvat reissailut ja "töistä suoraan yksille" -illat ovat historiaa, vaikka toistaiseksi yhdestäkään matkasta tms. ei ole tarvinnut koiran vuoksi luopua. Toisaalta kaikki se ilo, jonka koiran omistaminen on tuonut mukanaan, on korvannut haasteet monin verroin.

11. Osaako koirasi "temppuja"? Minkälaisia?
Herra Jalolainen istuu, makaa, antaa tassua ja vähän kieriikin. Tulee sivulle (vasemmalle) ja vierelle (oikealle). Luoksetulo riippuu ihan tasan palkkion herkullisuudesta, koirankeksi kaikuu kuuroille korville, mutta HauHaun ankkafileellä alkaa jo tapahtua...


Me ollaan nyt vähän tylsimyksiä eikä jaeta haastetta sen kummemmin, mutta näihin annamarin kysymyksiin saapi vastailla ken tahtoo!:)

Kivaa viikonloppua kaikille kuratassuille <3

1 kommentti:

  1. Ihana Jalo, herra Koira, Jalonen! Muiskaus jokaisesta vastauksesta - yhteensä siis 11 kappaletta - Mirkulta!<3

    VastaaPoista

Jätäthän minulle virtuaalirapsutuksia tai muuten vain terveisiä käynnistäsi!