lauantai 13. huhtikuuta 2013

Kameralisuke

Synttärilahjana saatu lahjakortti (kiitos isä!) löysi pikimmiten tiensä Hulluille Päiville. Keltaisesta muovikassista kuoriutui kotona uusi iiiihhana objektiivi kameraan. Edukas Canonin 50 mm kiinteä pikkuinen osoittautui kaikkien nettikeskustelujen veroiseksi: hintaansa nähden loistava, etenkin valovoimaisuudeltaan, vaikkakin sitten miinuspuolena on mm. tarkennuksen kovaäänisyys. Tämä toiminee parhaimmillaan sisätiloissa tapahtuvissa muotokuvissa, siis Jalon kuvauksissa auringonvalon jäädessä vähäiseksi, siis kesää lukuunottamatta ympäri vuoden ;)

Mallina koekuvauksessa toimi kukas muukaan kuin arvon herra koiralainen!:)10 kommenttia:

 1. Aivan mahtavia kuvia! :) Upee mallikin! Mullakin houkuttaisi ostaa tuo 50 mm jossain vaiheessa omaan kameraan, kunhan sais säästettyä siihen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Kokonsa puolesta toi on näppärä, nyt mahtuu kamera edes vähän pienempään tilaan :)

   Poista
 2. Hienoja kuvia. Munkin emäntä haaveilee paremmasta kamerasta, mutta toistaiseksi sillä on vaan semmonen pokkari. Se ajattelee, että oppiskohan se enää vanhoilla päivillään tuommoisen hienon kameran kaikkia toimintoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvällä pokkarilla saa kyllä hyviä kuvia! Omastani hajosi aikanaan näyttö, eikä tilalle hankittu pinkki yksilö miellyttänyt enää kuvanlaadullisesti. Ja kai myös nälkä kasvaa syödessä... nykyinen järkkäri on ollutkin nyt kolmisen vuotta, toiminnoiltaan tämä on kyllä helppo, joten varmasti emäntä oppii käyttämään!:)

   Poista
 3. Wau! Jalo on siinä mielessä helppo kuvattava, koska on niin ilmeikäs sekä turkkkinsa puolesta myös värikäsvivahteinen, mutta kyllä hyvä kamera on suuri etu. Nyt on sitten kaikki tarpeellinen kasassa, hyvä malli ja hyvä kamera. Niin, ja hyvä kuvaaja.
  Tuo viimeinen kuva on superhyvä. Mietteliäs Jalo, mitä mahdatkaan pohtia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeikäs juu!:D Viimeisessä kuvassa Jalolla on maailman surkein koira -ilme, jolla saa emännälle tilanteessa kuin tilanteessa huonon omantunnon. Että oonko antanut liian vähän ruokaa? Liian vähän nameja? Ollaanko leikitty ja lenkuroitu liian vähän? Lopputuloksena yleensä tapahtuu sitten jotain näistä, kovasti rapsutuksia ainaski :)

   Poista
 4. Meillä on välillä käytössä tuo sama linssi :)! Siinä on kyllä hyvä valovoima ja soveltuu nimenomaan sisällä kuvaamiseen. Hauska ilme Jalolla viimeisessä kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla hyviä kokemuksia!:) Vähän arvuuttelin, että onko tuosta mihinkään, kun hinta on tosiaan epäilyttävän edullinen, mutta monessa lähteessä sitä kehuttiin hintaansa nähden loistavaksi, joten näinpä sitten uskaltauduin hankkimaan. Ja eipä tässä kyllä olis ollu varakaan mihinkään viisinkertaisen hintaiseen, joten sopii olla varsin tyytyväinen tähän :D

   Poista

Jätäthän minulle virtuaalirapsutuksia tai muuten vain terveisiä käynnistäsi!