perjantai 26. huhtikuuta 2013

Kevättä rinnassa

Kyl se on nyt kuulkaas niin, että kevät on täällä. Paitsi tänään sataa vettä. Mutta noin niinku yleensä: lumet on sulanu, leskenlehdet kukkii ja nähtiinpä Ruissalossa sinivuokkojakin jo! Mustarastas lurittelee takapihalla myöhään yöhön (ja alottaa aikasin kans) niin pontevasti, että kuuluu ihan tänne sisälle saakka.

Kevät tuoksuu!

Tosa niit kukkii ny o!

Päivälenkuralla voi pysähtyä jokirannan penkille nauttimaan auringosta. Tarkkailtavaa on monessa suunnassa.
Sit mä vähän saatoin torkahtaa tohon mamman syliin. Ja sittenhän siinä kävikin silleesti, että ihan huomaamatta kohdalle pääsi iso sekarotuinen isäntäihmisensä kanssa. Mamma vähän säikähti (toim. huom. Emäntäihminen tiesi tämän ison koiran nähdessään, että nyt muuten alkaa rähinä eikä ehditä enää alta pois) ja mähän siitä tietty sit vielä vähän enemmän, ku se gaumee hurtta oli yhtäkkiä siinä mun kuonon edessä. Ni pidin sitten pienen ilmoitusluontoisen konserton sille jättiläiselle. (toim. huom: Naapuripenkeillä istuvat kääntyivät oikein kattomaan, että mikä siellä oikein rähjää, kun eräs pieni sylipuudeli louskutti kuola roiskuen toisen koiran jolkotellessa tyynen rauhallisesti ohi...) 

Se koira sit otti opikseen ja luikki karkuun, mä poistuin paikalta jokirannan kunkkuna!

18 kommenttia:

 1. Oi oi, ihan kevättä rinnassa. Sulla on kyllä Jalo vähän samanlaisia taipumuksia kuin Paavolla. Pitää yrittää osoittaa, että on isompi kuin onkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis pitää osoittaa, kuinka iso mä oon, tiätty, koska mähän oon maailman suurin ja vahvin!;)

   Poista
 2. Ihanaa katsella (edes) kuvien välityksellä keväistä Aurajoen maisemaa! Hyvä poika olet Jalo, mammasi ei taida ymmärtää, kuinka turvallista on kanssasi liikkua, ei uskalla isot hurtat sanoa mitään, vaan luikkivat korvat luimussa ohi. Ei tarvi mammas pelätä niitä. Rosvotkin varmaan haukkuisit pataluhiksi, vai mitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä Jalosta on vahtikoiraksi tiukan paikan tullen!:) Mielenkiintoista olis joskus käyttää luonnetestissä, jotta näkis, miten Jalo toimii "tositilanteessa", mutta pelkään että pohjimmiltaan herkkänä tapauksena Jalo traumatisoituisi niistä kokeista niin, että taidetaan kuitenkin jättää väliin... :)

   Poista
 3. Ihania kuvia. Stadion ja jokiranta <3

  VastaaPoista
 4. Ihania keväisiä kuvia! On aina hauska kevään tullen, kuinka kamalasti koirillakin on nuuskittavaa, kun maa on sula ja tuuli tuo mukanaan keväisiä tuoksuja :-) On se hyvä Jalo, että pidät mattesta huolta - mistä sen tietää kuin gaumeen hyökkäkysen se iso sessu olis kuule tehny, jos et olis ollut särmänä puolustushommissa! Mukavaa viikonloppua Turkkusse! t. Laura ja Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalo sai lisäbuustia egoonsa, kun oli turvallisesti aseteltuna emäntäihmisen syliin ja penkin tavanomaista sijaintia korkeammalle - sieltä on hyvä huudella, kun selusta on turvattu ihmisvoimin ;)

   Kevään tullen noita tuoksuja kyllä riittää, pissatkin jää mukavasti lainehtimaan asvaltille, josta niitä on sitten herra koiran hyvä haistella ja maistella... :P

   Poista
 5. Tyylikkäänä sä kevättä otat vastaan. Oikein tyrninä ja komeena.

  Se on kuule, Jalonen, hyvä näyttää seutukunnan Musteilla kuka on Kunkku. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti pojat! Multa puuttuu vaan sellaset tyylikkäät aurinkolasit, joiden takaa ois hyvä tiirailla tyttöjä!8) Juu, pitää näyttää kuka näillä kulmilla on The Boss. Sehän oon mää, tiätty!

   Poista
 6. Oi, miten keväiseltä sun kotikulmat näyttää! Lähetäthän vähän lisäkevättä tännekin, Jalo-kulta? Muiskautan Jokirannan Kunkkua!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäkevättä lähetetty Mirkulle, muiskujen kera!:)

   Poista
 7. Nyt kaikki tietää, että oot tosi mies ja osaavat varoa.
  Hienoja kuvia sun emäntäs ottaa.

  t. Olli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin o, eivät tuu tolleen noin vaan kuljeskeleen MUN penkin ohi luvatta! Täytyy pitää järjestys yllä jokirannassa.

   Poista
 8. Täällä se on ja pysyy, ei pääse enää karkuun, kevät nimittäin ;)
  Jalo on kyllä kuvauksellinen joka vuodenaikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei pääse ei, vaikka edelleen on vähän vilu, eikä ihan vappukeleiltä tunnu... Mutta vähitellen vois vaihtaa taas kevyempiin lenkkikamppeisiin, se on varma merkki kevään etenemisestä - ja nähtiinpä eilen västäräkkikin! :)

   Poista
 9. Ai teillä myös rähjätään. Mä oon kanssa aika ärripurri muille koirille.. Mami ei ihan ymmärrä sitä. :o

  VastaaPoista
 10. Mää rähjään vaan isoille (tummille) koirayksilöille. Ja toisinaan luon epäilevän katseen huntupäisille ihmisille, pyörätuolilla kulkevia tuijotan kans aika pitkään, huppupäiset miehet on kans tosi epäilyttäviä. Mun mamma ei kans ymmärrä, vaik musta on ihan luonnollista että mä pualusta mun ihmisväkeä uhkatilanteissa! Ja kerron niil isoille koirille että kyllä mä oon kuulkaas kingi, tiätty.

  VastaaPoista

Jätäthän minulle virtuaalirapsutuksia tai muuten vain terveisiä käynnistäsi!