tiistai 19. toukokuuta 2015

Toukokuulumisia

Vasta oltiin päästy karvanlähtölääkäriltä, niin parin päivän päästä mun selkään kiinnitty punkki. No mamma ja Pekkis ei sit just ollu kotona, niin rapsutin muutamassa tunnissa punkin ihan ite irti. Ei ollu kuulkaa hyvä idea. Jäi nuppi ihon sisään, ja iho meni ihan vereslihalle. Sitä sit putsailtiin viikonlopun yli, mutta maanantaina huristeltiin sitten taas heti aamutuimaan Pet-Vettiin. Hyvä niin, koska elli kertoi tulehduksen levinneen, iho oli paksuuntunut, hot spot -tyyppinen tilanne ja silleen, joten sainkin sitten antibioottikuurin ja Vetramil-rasvaa. Karvatkin oikeen ajettiin pois, jotta haavaa saatiin paremmin putsattua.Punkeroishaavan parantumista ootellessa ollaan lenkuroitu pannan kanssa, koska valjaita ei ihorikon takia ole voinut käyttää. Ei muuten ole kovin miehekäs toi pentuvuodelta peräisin oleva vaaleansininen ruutukuvioitu pehmopanta... 


Meinas muuten taas kriisi iskeä, kun mamma viiden antibiootti-päivän jälkeen alkoi tutkia annostusta papereista. HERRANJUMALA, kuului, kun se luki, että niitä oliskin pitänyt antaa yksi tabletti päivässä. Ja mää kun olin saanut tabletin aamuin illoin! Tunnin verran siinä sitten oli taas hysteria meneillään, guuugle haki tietoa yliannostuksesta ja akuutista maksavaurioista ja mitä kaikkea kamalaa nyt ihan varmasti olikaan jo tapahtunut. Mamma odotti jo lauantain päivystysvastaanottoa, kunnes päätti vielä lukea kerran sen paperin läpi. 1 tabletti aamuin illoin, viiden vuorokauden ajan. 

Mammalle on toi luetunymmärtäminen välillä vähän haasteellista... Ihan oikeinhan se annostelu oli mennyt, ja nyt kuuri on jo syöty loppuun. Punkeroishaavakin on parantunut, karva kasvanut ja valjaitakin voi jo käyttää! 

On muuten kaameen paljon haisteltavaa ja maisteltavaa tuolla ulkosalla. En malttais tulla sisälle ollenkaan, kun herkullisia keväisiä tuoksuja on luonto täynnä!

Ps. huomaatteko, mun "uusi" (Fannin pissan jäljiltä noin viidesti jo pesty) peti on taas ainakin hetkellisesti käytössä! Fannikka ei ole miltei moneen viikkoon pissannut mihinkään (paitsi eilen kylppärin matolle). Edistystä, siis!

12 kommenttia:

 1. Huh, sulle on taas sattunut puistattavia asioita. Onneksi olet parantunu, ja ihan oikeilla rohtoannoksilla :) Hyväntuoksuista kevättä edelleenkin sun lenkuroille. Onneksi näillä keleillä tarkenee jo lenkittäjäkin paremmin seisoskella ja odotella, kun koirat haluaa tosissaan tutkailla tarkkaan kevään tuoksuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, vauhtia ja vaarallisia tilanteita! Onneks mun mamma ei oo terveydenhoitoalalla. Saattais potilaiden lääkeannokset olla hyvinkin erikoisia ;)

   Oon huomannu kans, että kelien lämmetessä voin vaivihkaa nuuskutella useita minuutteja samoja haisuja, kun mamma vaan tyhmänä hymyilee aurinkoon. Sitten se jossain vaiheessa havahtuu, ja haluaa jatkaa matkaa. Mut huomattava ero talvipakkasiin verrattuna, ja onhan se omille tassuillekin kivempi nuuskutella lämpimässä paisteessa.

   Poista
 2. Gaumee punkkimurhe! Onneks oot, kuamahyvä, taas terve ja kuasissa. Kevät on tuaksullista aikaa, huumaavaa. Terkut pissikissille, hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gaumeita ovat, punkeroiset! Nyt pitää joku karkoite lykätä turkkiin, jotta säästytään jatkossa moisilta murheilta, kesä kun on vasta aluillaan!

   Poista
 3. Onpas nyt ollut hurjat ajat siellä, punkki ja melkein yliannostus. Onneksi lääkekuuri kohta puree ja kaikki taas hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, että oon ihan punkkimagneetti, niitä on aivan hirvittävästi ollut nyt! Kurjaa, koska metsälenkurat on ihan parhaita ja sieltähän ne punkitkin tarttuu parhaiten. Pitänee nyt löytää hyvä karkoite.

   Poista
 4. No turkanen minkä se punkki mänj tekemmään! Onneks kuitennii on jo parantunna jäläki.
  Kaekellaesta riesoo sitä niistäe pittää olla. Luulis viisaetten rohvessoorriin keksivän jo semmosen aeneen että pyssyyvät nuo loetolla. - Ja joka ee sittä oes haetallinen meelle milläälaella.
  Pihalla on kyllä niimpaljo hyvijä hajuja ettee sieltä kyllä toellaa malttas tuppaan tulla. Sillon ku ee saa vettä :) Mukavija lenkkijä sielä mahtavassa kevväänhajumualimassa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanoppa muuta! Ja nyt on vielä se taigapunkkikin leviämässä, saa tautejakin pelätä entistä enemmän! Valkosipulia jotkut suosittelee, mutta mä söisin kyllä mieluiten jauhislihani ihan maustamattomana jatkossakin. Eikä mahakaan varmaan kestäis semmosia sipuloita!

   Poista
 5. Ihan hirveä tuo punkin aiheuttama tulehdus. Tosin tuommoinen hotspot voi kehittyä muustakin, mutta nyt on punkki ihan varmaan se syyllinen. I sinä oot saanut kissan kaveriksi. Tuletteko hyvin toimeen? Ossilasta terkut. En ole pitkään aikaan vieraillutkaan, tunnustan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalo on tähän asti välttynyt moisilta hotspoteilta, mistäköhän ja miksi ne oikein kehittyvät? Tämä alkoi tosiaan ihan siitä punkin rapsuttelusta, mutta oli jo samana iltana hyvin ärhäkän näköinen ja iho paksuuntui muutamassa päivässä alkuhoidosta huolimatta. Inhaa.

   Kisukamun kanssa muodostettiin uusioperhe tuossa reilu vuosi sitten jo! Alkuunhan toi Fannikka pelkäs mua ihan kaameesti ja karkas heti piiloon mut nähdessään, mutta siitä on tultu iso harppaus eteenpäin ja nyt ollaan ihan parhaat kamut jo. On aika kivaa, kun kotona ei tartte ikinä olla yksikseen :)

   Poista
 6. Jopa Jalo sun terveyttäsi koetellaan. Olet kanta-asiakas siellä petvetissä, joko olet saanut kanta-asiakaskortin ja bonustilin?
  Hurjalta näyttää tuo punkinpurema, onneksi on jo parantumaan päin. Ja helpotus huomata, että mammasi osaa sittenkin lukea ja ymmärtää lukemansa. ♥ Vaikka ei olekaan se terävin kynä penaalissa. :) Kaikella rakkaudella.
  PS. Ilmeesi tuossa kuvassa kaulapannan kanssa on huippu! Se kertoo taas kerran sen, mitä mieltä olet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti nyt pysytään jo kaukana Pet-Vetistä pitkän aikaa! Vaikka ilo siellä on ollut asioida, hyvää palvelua, iloisia ihmisiä ja aikoja saa mutkattomasti. Ja viikonloppuisinkin ovat auki päiväsaikaan! Onpahan vakuutuksestakin ollut hyötyä näitä käyntejä korvaamassa :)

   Kaulapanta + keväthaisut ei tosiaan ole hyvä yhdistelmä... Mää vedän vähän väliä haisuja kohti niin kovalla innolla, että henki pihisee, kun panta kinnaa vastaan. Onneks nyt mennään taas valjaissa! Aikanaan myös pari kertaa Turun keskustassa pudottauduin irti pannasta nuuskutellessani ja hihnan ja pannan löystyessä, ni mamma meinaa, että valjaat on sikälikin turvallisemmat...

   Poista

Jätäthän minulle virtuaalirapsutuksia tai muuten vain terveisiä käynnistäsi!