tiistai 24. marraskuuta 2015

Kolmekymmentä yötä jouluun on

Tänne eteläänkin saapui aavistus lunta! Vielä lauantaina satoi vaakatasossa vettä, mutta sunnuntaina jo pakasti. Ja nyt on pieni kerros lunta maassa! Tosin tänään jo satoi vettä. Vähän kateellisina ollaan katottu plokikamujen kuvia, joissa lunta on kahlattavaksi saakka. On mullakin tässä kuvassa päässä pari hiutaletta. Ja todistettavasti tänä aamuna paistoi myös aurinko. Ei oo kyllä pitkiin aikoihin näkynyt, sais näyttäytyä useamminkin!


Kohta on joulu. Tarkalleen yksi kuukausi. Mamma ei voi lakata päivittelemästä, että mihin tämä syksy hujahti. Ja kesä. Tai oliko mitään kesää?!

Mutta koska se joulu nyt vaan vääjäämättä lähestyy, päätin tehdä joululahjatoivelistan. Joulupukille.

Rakas Joulupukki, 
tänä jouluna toivoisin:

- paljon herkundaaleja elikkäs luita, namiskuugeleita sekä jauhislihaa
- lahjoituksia vähävaraisille eläimille sekä eläinhoitolan asukkaille
- uusi sadetakki (Koska vanha Hurtta-takki haisee ja hajoaa, ja keltainen Rukka-takki ei ole kovin käytännöllinen. Mamma bongasi kaupassa kuulemma aivan ihanan pilkullisen Rukka-sadetakin, mutta voi jee, en kyllä halua näyttää kävelevältä kärpässieneltä!!)
- joku oikeasti toimiva led-lamppu, jonka saa kiinni valjaisiin
- vaihtoehtoisesti valopanta (mikäli semmonen näkyy mun kauluskarvojen seasta)
- vähän lisää herkundaaleja
- rauhaa ja rakkautta maailmaan

Näillä mennään kohti joulua, toivottavasti on lunta, sopivan viileää ja mieluiten aurinkoista!

Ps. Kuvituskuvana mun joulupotretti kahden vuoden takaa. Sain Pekkaselta joululahjaksi jouluhuivin, eiks oo aika hiano!

12 kommenttia:

 1. Hieno lahjalista sulla, kamu! Mutt kuule mieluummin sellainen niskassa välkkyvä valo kuin valopanta. Meidän yks tuttu 6v tipsu sai vuosi sitten epileptisen kohtauksen ja elukkatohtori sanoi, että vilkkuva valo saattaa sellaisen laukaista, jos on piilevänä tauti siihen asti ollut. Sama kuulemma ihmisillä.
  Hieno kuva sinusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, että epilepsiaa! Mamma kyllä migreenistä kärsivänä välttää vilkkuvaloja jo oman päänuppinsakin tähden... voi koiraparka, jos sellainen välke kävis ihan kuonon juuressa!

   Orbiloc-valo löytyy, mutta sitä on valjaisiin haastavaa saada kiinni, kun pitäis heijastinliivikin vielä saada siihen päälle. Edukkaammat yksilöt taas tahvovat sammahtaa heti, kun ne vähän heiluvat liikkuessa. Se Rukan valopanta olis yksi vaihtoehto, mutta siinä taas patterikotelo on kohtuuttoman suuri möhkylä pienen koiran kaulalle. USB-ladattavat taas kuulostavat... no, ehkä sellaiselle pitää antaa mahdollisuus?

   Poista
 2. Jos saat kaikki nuo listalla olevat niin todella monelle tulee hyvä Joulu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No samaa mieltä oon, eli pidetään peukkuja, että arvoisa joulupukki toteuttais kaikki mun toiveet!

   Poista
 3. Tulloopa mahtava joolu jos pukki tuopi sulle nuo kaekki! :) Mullae on tässä mietinnässä kirje sille pukille. Saes aenahhii lunta tuuvva ku entiset sullaa vaahilla. Vettä niät sattaa.
  Uatteleppa että seon kuukavven piästä jo joolupäevä! Äkkijä mänj tämähhii syksy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi ois kyllä kiva. Tai edes sateettomuus. Tai edes että ei sataisi ihan kaatamalla. Ja aurinko olis kiva! Tai pieni pakkanen.

   Joulu lähestyy kovaa vauhtia! Mun pitääkin joku päivä esitellä mun joulukoristesisustelut!

   Poista
 4. Hianosti toi jouluhuivi tukee sun ylväyttäs, Jalo. Tosi hyvä joululahjalista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti pojat! Mamma näki eläinkaupassa myös tonttulakkeja. Kuulemma kaksi kokoa, sopis mulle ja Fannikalle....

   Poista
 5. Onpa hieno joulukuva sinusta!
  Turussa oli tosiaan nuo pari senttiä lunta. Täällä parikymmentä kilsaa etelään, eli Paraisilla ei saatu valitettavasti edes sen vertaa, mutta kovasti odotellaan, että sitä valkoista höttöä pian tulisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoista höttöä ei ole näkynyt vieläkään, mutta vettä on kyllä tullut siihen malliin, että uuden sadetakin tai kunnon kurahaalarin hankinta alkaa käydä akuutiksi... Jospa aatoksi lunta? :)

   Poista
 6. Kyllä joulupukille kannattaa aina kirjoittaa. Eihän pukki muuten tiedä, mitä toivot. Toivottavasti toteutuvat kaikki listasi toiveet!
  Meillä on myös ollut ongelmia valjaslampun kanssa. On ostettu hintavia, jotka ovat menneet rikki alta aikayksikön. Viime talvena ostimme "yhden euron"-kaupasta 5kpl euron hintaisia lamppuja ja se ensimmäinen käyttöön otettu toimii edelleenkin. Eli se hinta ei ole laadun tae.
  Hyvää joulunodotusta Jalolle ja perheelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli viime talvena sellainen pienenpieni ledivalo, joka oli tarkoitettu kaiketi polkupyörään. Siitä vaan pakkaskeleissä loppui virta, eikä paristoa vissiinkään saa vaihdettua (tai sitten se on vaan unohtunut...). Se toimi ja näkyi kyllä hyvin, eikä hintaa ollut vitosta enempää.

   Kiitos, sitä samaa teille! :)

   Poista

Jätäthän minulle virtuaalirapsutuksia tai muuten vain terveisiä käynnistäsi!