torstai 14. tammikuuta 2016

Lunta!

Lunta on pyrytellyt. Vieläkään sitä ei ole aivan kauheasti, mutta sen verran kuitenkin, että aura-auto kävi pihassa, ja ihmisväki on lapioinut etuovelle pienen polun. Mutta talvi, se on nyt saapunut!

Lumeen kaivautuminen on ehkä jopa kivempaa, kuin hiekkakasojen kuopsuttelu. Ei joudu tassupesulle, nääs. Paitsi nyt, kun pakkanen on hiukan hellittänyt, takertuu lumi tassuihin. Se ei oo kivaa. Aamulenkilläkin eilen piti kahdesti pysähtyä (joko alan ensin nilkuttaa tai sitten vaan pysähdyn ja jään tuijottamaan mammaa tassu ylhäällä) rapsuttelemaan lumikikkareet varvasväleistä pois. Ne on kyllä inhottavia, tassukarvoihin takertuvat ja sitten on varpaat ihan vinksin vonksin, kun kikkareet painaa niin kovin. Mustin ja Mirrin mainoslehtisessä esittelivät suihketta, joka estää lumen tarttumisen karvoihin, mutta mamma meinas, että vältettään semmosia tököttejä ja irrotellaan paakut toistaiseksi ihan käsin. 

Mulla tuppaa lisäks jäämään tota lunta partakarvoihin kiinni, ja kuonon päälle, kun niin kovin kaivelen lumipenkkoja.


Naapuritalon koiralla on juoksut... Tavattiin tossa yks aamu, ja kerkesin ihan vähän nuuskutella (ja maiskutella), kunnes koirulin omistaja muisti mainita juoksuajasta. Mamma sanoo, että sen jälkeen kolme iltaa on nyt olleet vähän haastavia. Kun mähän haluaisin ulos koko ajan. Yks ilta vein isäntäihmisen vielä toiselle myöhäiselle iltalenkille, kun ajattelivat, että olis kakkihätä. No ei ollu. Vaan se ihana tyttönen lenkkeilee iltalenkkinsä myöhäisaikaan ja halusin treffeille! Oon mm. raapinut ovia. Vaeltanut levottomana huoneesta toiseen ja läähättänytkin vähän. Vinkunut ulkona ohikulkevien koirien perään. Ja maiskutellut lähitienoon pissat lumikinoksista, namskis! Rankkaa on poikakoiran elämä kiima-aikana. 


Lumista loppuviikkoa, kamut!

12 kommenttia:

 1. Jaltsu, olet kyllä tosi komea, lumikinos kuonon päällä saa kenen tahansa tytön sydämen läpättämään. Oon ollut huomaavinani. Joo, on tässä oleminen nyt, kun meidänkin lenkkimaastossa on aivan erityisen kiihottavat tuoksut. Mitä ne taluttajat sotkeutuu meidän koirien välisiin juttuihin ja estävät treffien ohjelmat? Yritetään kestää, kamu, ja toivotaan, että onni joskus osuin vahingossa meidänkin kohdalle ;) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kamu kauniista sanoista!

   Mä oon koittanut kaikin voimin hinkuttaa fleksin narua poikki aina sopivan tilaisuuden tullen, jotta pääsisin treffeille ilman ihmisväkeä. Mutta ei, mamma meinas vaan, että pitää ostaa uus fleksi kuluneen tilalle. Nyt taitaa olla tyttökoirien yleinen juoksuaika, tai sitten ainakin meidän naapurustossa on sattunut monelle tärppipäivät samaan aikaan. Kaameen rankkaa meille uroksille!

   Poista
 2. Nyt on erityisen hyvät nuuskuttelutkelit ulkona. Lumihanki on täynnä keltaisia tyttökoirien tuoksuja ja niitähän pitää sitten vähän nuoleskellakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, vähän on kuin jäätelöitä tai mehujäitä joka nurkalla, voi lurps ja namskis!

   Poista
 3. haha kyllä on söpö lumeenkaivautuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kun olis pidempi kuono, niin saisin kaivauduttua vähän syvemmälle hangen uumeniin nuuskuttelemaan :)

   Poista
 4. Abua, miten söpö lumi-Jaltsa! <3

  Terkkuja koko laumalle meiltä kaikilta!

  VastaaPoista
 5. Hämärästi muistan tuommoset tyttöen kaehoomiset. Nyt niitei ennee pahemmin oo.Vuan kyllä se on sittä syvämmenpiälle kääpee.Koeta kestee kuomahyvä.
  Sullon kommee turkki.Hyvä lämmikkeenä vuan harmi ku lumet tarttuu.
  Mukavija lumilenkkijä ja -leekkijä kuitennii!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma on vähän puhunut, että oisko se kastraatio sittenkin ollut hyvä juttu. Eijeijei, olen eri mieltä! Kauheen rankkaa tää kyllä on, jatkuva nuuskuttelu ja tyttöjen kaipuu.

   Turkki kyllä lämmittää juu, kelpaa ulkoilla, kunhan lumikikkareet putsataan alta pois :)

   Poista
 6. No, huh huh, kyä sulla onkin rankaa, kuomahyvä. Mut onneks on tota lunta, missä voit jäähytellä tunteitas. Varo kuiteskin, ettet muutu ihan lumiukkokoiraks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin onki, kaameen rankkaa! Pakkanen kyllä jäähdyttää tehokkaasti. Harmillisesti luvattu vesisateita, sulattavat kaikki ihanat tuoksut mukanaan...

   Poista

Jätäthän minulle virtuaalirapsutuksia tai muuten vain terveisiä käynnistäsi!