torstai 26. toukokuuta 2016

Synttäripäivää

Eilen oli huikean lämmin kesäpäivä, ja mikä tärkeintä: mun synttäripäivä! Täytin kuusi vuotta, se on aika komee(n) uroksen ikä, vai mitä! Tässä on virallinen synttäriotos: 


Synttäripäivän kunniaksi sain herkundaaleja sekä tietysti asiaankuuluvan kakun. 


Kakku oli maukas, se sisälsi herkkujauhislihaa sekä raejuustoa. Koko komeus oli kruunattu kuudella "kynttilällä" elikkäs kanafilesuikalepaloilla. Namskis! Taustalla näkyy muuten mun lelkkukori. Eikä siinä ole edes kaikki... Ikääntyminen on kyllä tuonut tullessaan sen, että pääsääntöisesti leikin vaan kaikista kivoimmilla lelkuilla eli mun pienillä pehmopupuilla. Niitä mulla taitaakin olla ainaskin kolme samanlaista, on sitten aina lähellä yks leikkikamu. 

Me ollaankin mamman kanssa aloitettu nyt semmonen lomailukausi, mikä on tietty ihan kiva, koska mun ei tartte olla yksin (tai siis kaksin, Fannikka kyllä lähinnä nukkuu) juuri ollenkaan. Kelit on lomailuun juuri sopivat, vaikka pidemmät lenkuroinnit jääkin helteillä ilta-aikaan. 

Lämpö tuo mukanaan harmi kyllä myös punkeroiset. Mulle laitettiin reilu viikko sitten kesän toinen liuos niskaan, ja siitä huolimatta punkeroisia on nypitty kiitettävä määrä ihosta. Tänään aamulla kaksi. Eilen yksi. Ja sitä rataa. Ja nämä kaikki ovat olleet eläviä, eli ilmeisen vastikään kiinnittyneitä ja siksi myrkyltä vielä hengissä. Toisaalta tuntuu, ettei liuoksen teho ulotu näihin ääripaikkoihin, joista punkkeja on nyt löytynyt: häntä, otsa, leuanalus. Yksi punkki löytyi myös kiipeämästä pitkin eteisen seinää, tosi kiva juttu. Ja nyt ei olla edes lenkkeilty pöheiköissä tai metsässä, vaan ihan tienvarsiheinikoita nuuskutellen. On kuulkaas melkoinen punkkipöheikkö tämä meidän alue!

Millasia suunnitelmia teillä plokikameleilla on kesän varalle?

22 kommenttia:

 1. Isosti onnea sulle Jalo! Kyllä vaan oletkin oikein komea kuusivuotias uros. Ja tosi hienon kakunkin sait juhlan kunniaksi.
  Mulla on punkkimyrkky toiminut sataprosenttisesti kaikki vuodet. Ei ole ainuttakaan punkkia ollut koskaan. Palvelijatar on ihan hysteerisen tarkka punkkien vahti. Joka lenkin jälkeen harjaa ja tutkii tarkkaan löytyykö mitään. Varmaan Se pyörtyisi, jos yhdenkin löytäisi. Viime kesänä kokeiltiin pari kuukautta sellaista 'killutinta' joka laitetaan kaulaan roikkumaan ja punkit pysyy kaukana. Saatiin vihje Iivari Määräkoeralta. Sitten se killutin otti ja katosi jonnekin. Nyt ollaan taas litkujen varassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kamu, kakku oli kyllä maukas!

   Meillä ei killutin toimi. Musta tuntuu, että se vaan kutsuu punkkeja mun luo! Mutta litku on toiminut tyhjää paremmin, tai sitten punkkeja on muuten vaan merkittävästi viime vuotta vähemmän. Sulla on kyllä varmaan toi karvakin erilaista, tiiviimpää, mun lennokkaaseen turkkiin punkeroiset tuntuu tahtovan hypätä oikein vilkkaasti mukaan heinänkorsiltaan.

   Poista
 2. Onnea onnea onnea vaan... tää toukokuu on vissiin paras synttärikuukausi, just Nero täytti 6v ja nyt sinä Jalo 6v ja viikon päästä minä Wuppe 6v. Ollaan hyvää vuosikertaa, vai mitä!
  Meillä täällä ei ole pahemmin punkkeja näkynyt, mutta kirppuja ei voi kyllä välttää. Joten saan puolivuotta eli koko kesän yli kirpunestoa, se on onneksi hyvin toimivaa eikä ole haitaksi koiralle, kirpulle kyllä. Tai oikeammin kirpun jälkeläisille, joita ei sitten tule. Vähän niin kuin kirppujen ehkäisytabletti.

  (Olet kyllä Jalo niiiin nätti koira, hihkasee mun emäntä tuolta, sille tulee ihan kyyneleet silmiin, kun näkee sun kuvia. ♥)

  Terveisin Wuppe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hyvä vuosikerta! :)

   Mulla oli joskus pentuaikana koiratäitartunta, mistä lie koirapuistosta sen sain. Kirppuja ei (onneksi) täällä ole näkynyt. Punkit sen sijaan tuntuvat lisääntyvän vuosi vuodelta tehokkaammin!

   Emännälle kiitos taas kehuista <3

   Poista
 3. Paljo onnee kommeelle synttärjsankarille! Ja kuakku on kyllä hieno. Varmaan maestunna :)Punkit on sittä vihovviimisijä otuksija. Mulla ee oo onneks ollunna vielä yhtää. Taekka olj sillon minun ensmäesenä kesänä yks. Vuan sejjäläkee ee yhtää. Mullon se punkkikarkotinhärpäke pannassa kiini että johtunookko siitä vae vuan hyvästä tuurista.
  Mahtavan hyvvee lommoo teelle sinne ja sitä ilosta männöö! :) ps. Etkö yhtää pehmeetä leluva oo suolistanna??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä kade. Mä oon ihan paukamilla kesäisin, kun niitä punkeroisia pitää nyppiä pois. Ja pahkura niistä useimmiten jää, vaikka kuinka nopeasti saisi irti.

   Mä en suolista mun lelkkuja! Yhdeltä lampaalta oon irrottanu vahingossa jalan. Ja kumikanalta kans. Ja sitten ehkä jonkun reiän saanut aikaiseksi vinkuviin pehmolelkkuihin, mutta muuten ne on kaikki ehjiä vielä, kuuden vuoden takaisetkin! :)

   Poista
 4. Paljon Onnea komealle 6-vuotiaalle ! :)
  Wau mikä synttärikakku ja osaat kyllä hienosti odottaa lupaa aloittaa nautiskelu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vaikka vähän kyllä ärsyttää että pitää noita kuvia napsia, vaikka herkundaalit odottelee nenän edessä. Mut tää on tätä ploki- ja someaikaa, kaikki pitää valokuvata...

   Poista
 5. Onnea Jalo! Hienot kuvat sinusta ja kakusta :)

  Meillä ei ole 7 vuodessa käytetty mitään punkkiaineita. Olisko yhteensä alle 10 punkkia näinä vuosina löytynyt. Niistäkin yksi eteisen lattialle pudonneena. Harmi, kun niitä on teidän muiden riesana senkin edestä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurjaa kyllä. Mutta se on vissiin tää rannikko ja saariston läheisyys, täällä niitä punkeroisia riittää. Ihmisillekin, etenkin paljon luonnossa liikkuville, kaiketi suositellaan meidänkin alueella jo rokotetta, vaikkei pahimmalla alueella asustetakaan. Toivotaan nyt että litku pitäisi enimmät edes etäällä...

   Poista
 6. Hurrrjan paljon mukavia onnitteluita, komea kuoma! Auts, punkerot on kökköjä.

  VastaaPoista
 7. Onnea sulle isosti! Mekin on törmätty vain yhteen punkkiin, vaikka niitä täällä pohjoisessa onkin. Ja me lähdetään pikkuiselle reissulle. Ja ollaan möksällä. Niistä myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kamut! Reissut ja etenkin möksäreissut on huippuja!

   Poista
 8. Wuf! <3 Hurrrrrjasti Onnea kuusivuotiaalle! <3 Tytöt lähettää läjäpäin synttärisuukkoja! *muisk*

  VastaaPoista
 9. Onnea Jalo, tälleen vähän muodikkaasti myöhässä ;) Sä olet kyllä komea ja salskea 6-vuotias, kissatätikin on silmät ihan sydämillä kun kattelee sun kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos onnitteluista ja komeus-kehuista! :)

   Poista
 10. Myöhäiset onnittelut. Kuusi vuotta on oikein passeli ikä. Terkut Ossilasta.

  VastaaPoista
 11. Iloiset onnittelut Jaltsalle! Kuusi vuotta alkaa olla jo miehen ikä!
  Ja kyllä onkin herkullisen näköinen kakku! :)

  Luin nuo punkkiaiheiset tekstisi tuolta alta ja tästä, ja kommentoin niistä tähän uudempaan tekstiin.

  Mulla oli ihan samat mietteet Bravectopilleristä. Sitä kehuttiin kovasti, mutten uskaltanut kokeilla, koska pelkäsin sivuoireita. Ja päinvastoin kuin liuokset, niin syötävää tablettia ei voisi huuhtoa pois. Mitä sitten tekisin, jos jotain tapahtuisi?!

  Mutta seurailin käyttökokemuksia ja juttelin eläinlääkäriasemalla. Eläinlääkäriasemalla muuten koko henkilökunta käytti koirillaan Bravectoa (ne joilla koiria oli), ja se oli musta jo aika hyvä suositus valmisteen käyttöön, koska kaikki ongelmatilanteethan tulisivat heidän ammattihenkilöiden tietoon.
  Koitin olla todella silmät auki Bravecto-kokemusten suhteen ja tietooni ei tullut mitään ikäviä sivuvaikutuksia. Päin vastoin tabletti oli jopa paremmin siedetty kuin liuokset ja pannat.

  Bravecto ei tosiaan karkota punkkeja vaan tappaa ne. Mutta mulla on semmoinen ajatus tästä hommasta, etten haluakaan karkottavaa ainetta.
  Karkottava aine tekee sen, että punkki matkustaa koiran turkissa sisälle taloon ja siirtyy karkoitteen vuoksi koirasta taloni lattialle ja sieltä ehkä meihin ihmisiin, kun meissä ei ole sitä karkoitetta.

  Voi siis kuulostaa vähän kylmältä, mutta haluan mieluummin, että punkki puree koiraa kuin meitä ihmisiä, jos on kerran pakko purra. Mieluiten toki ei purisi ketään tai jos puree niin ilman seurauksia.

  Bravectoa käytin eka kertaa Wiimalla viime kesänä (toinen myyntivuosi) ja olin niin tyytyväinen, etten muuta enää edes mieti. Bravecton kanssa kävi niin, että vaikka liikumme punkkitiheillä alueilla saaristossa, niin en löydä Wiimasta enää punkin punkkia.
  Varmasti ne sitä edelleen purevat, mutta ne kuolevat ja kuivuvat niin nopeasti pois, etten ehdi niitä edes havaita.
  Wiimalla ei ole ollut minkäänlaisia sivuoireita tabletista.

  Käytin liuosta ennen Bravectoa, ja olin suht tyytyväinen siihenkin. Mutta sitä käytettäessä Wiimasta kyllä löytyi elossa olevia punkkeja, vaikka varmaan vähemmän kuin ilman liuosta olisi löytynyt.

  Mutta valitseepa minkä valmisteen vaan tai ei mitään valmistetta, niin pääasia että sitten huomaa ne vihulaiset ja ehti poimimaan kiinnittyneet pois. Borrelioosi on niin ikävä sairaus kipuineen, kuumeiluineen ja muine vaivoineen, ettei sitä toivoisi koiralle saatika ihmiselle kellekään.

  Voi kunpa pääsisimme niistä joskus eroon, mutta jo tätä kirjoittaessa tajuan, että se on turha toivo.

  Mukavaa kesää Jaltsaliinille punkeista huolimatta :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän toi Bravecto kovasti tuntuu olevan suosittu, myös henkilökunnan keskuudessa. Ja tosiaan siitä sanotaan, että näyttää jollain tavalla ehkäisevän ja karkottavan punkkeja, vaikkei vaikutusmekanismia vielä tunneta. Toistaiseksi liuos tuntuu tepsineen erittäin hyvin niskan alueella, jossa ei ole ollut yhtään punkkia. Kaiketi senkin pitäisi levitä ihon verenkierron mukana periaatteessa kaikkialle, mutta Bravectoon verrattuna vaikutus taitaa kuitenkin jäädä noille isoimmille ihoalueille. Parempi sekin kuin ei mitään! Paras vaihtoehtohan olis, että niitä punkkeja ei kantautuisi kotiin saakka ollenkaan. Toistaiseksi ovat kuitenkin pysyneet aika hyvin Jalossa, eikä eläviä punkkeja ole löytynyt (kopkop) eteisen seinässä kiipeilijää ja viime kesänä muutamaa täyteen imenyttä ällötystä lukuun ottamatta. Kaipa siitä Bravectosta on nyt jo muutaman vuoden ajalta aika suuret käyttökokemukset, lähinnä vaan mietityttää, mikä on pitkäaikaisen käytön (esim. kahdesti vuodessa kymmenen vuoden ajan) vaikutukset koiraan, niistähän ei vielä tiedetä mitään... ja esimerkiksi se mietityttää, onko aineella vaikutuksia vaikka mahdollisiin piileviin maksavikoihin tai muihin perussairauksiin ja niiden yhtäkkiseen puhkeamiseen.

   Kokovartalosuojahaalari taitaisi olla se paras ja turvallisin vaihtoehto punkkipöheiköissä liikkuessa! ;)

   Poista

Jätäthän minulle virtuaalirapsutuksia tai muuten vain terveisiä käynnistäsi!