tiistai 4. joulukuuta 2012

Gaumee kakkahätä ja muuta kaikkee

Hei taas, blogikamuset! Mulla on ollu aika rankat kolme päivää. Sunnuntaina järjestin mammalle kakkayllätyksen. Paras paikka sille on eteisessä, heti oven edessä. Silleen, että kun oven aukasee, niin kakka liistrautuu oven alareunan mukana ihan kaikkialle, kuten myös siihen eteisen oveen. Viimeistelin yllätyksen peittämällä ripulikakan mamman talvinilkkurilla.

Oikeesti mulla oli kyllä äärimmäinen hätätilanne, olin pidätellyt ihan niin kauan kuin pystyin ja kun mammaa ei kuulunut, oli pakko kakata matolle. Masussa kiersi ihan hirveesti ja olin aika kipeä. Lenkuralla jatkoin ripulointia. Yöllä sitten mentiin jo nukkumaan, mutta oli pakko hakea mamma vielä peiton alta ulkoilulla keskellä yötä, tuli niin kova hätä. Sitten neljältä aamuyöllä ripuloin taas uudestaan. Ja aamulla... Eilen iltasella oli jo vähän parempi olo, mutta tänään aamulla alkoi taas sattua mahaan kamalasti ja herätin mamman peiton alta läähättämällä, ja sitten juostiinkin jo ulos. Mamma huolestui jo, kun en jaksanut kävellä lähipusikkoa pidemmälle vaan jäin ripuloinnin jälkeen paikalleni seisomaan ja tutisemaan.

Vakkarieläinlääkäri kehotti kokeilemaan apteekin tarjontaa, koska aikoja tälle päivälle ei enää ollut. Puhelimitse saatiin sitten konsultaatioapua Aikku-tädiltä, joka juuri valmistui klinikkaeläintenhoitajaksi. Mamman piti lähteä töihin, vaikkakin mun takiani vähän lyhyemmäksi ajaksi, ja Jenna-täti kävi vielä tsekkaamassa mun voinnin kesken päivän.

Olo onkin nyt paljon parempi Aptus Nutrisal -jauheliuoksen juottamisen (joo, sekä mamma että Jenna-täti on ruiskun kanssa pruuttaillut sitä mun suuhuni pitkin päivää, join kyllä hyvin kiltisti) ja Inupekt-annoksen jälkeen.

Nyt oon tosi väsy, pötköttelen vaan ja toivon, että masukipu helpottaa. Jos ei, niin huomenna kuulemma mennään lääkäriin. On muuten kylmä, jopa tällaisella paksuhkolla turkilla ja talvitakilla varustettu ulkoilijapoika tarvitsee lenkuroinnin jälkeen lämmittävää vilttiä <3


18 kommenttia:

 1. No olipa kurja uutinen toi mahakipu + ripaska. Toivotaan, että paranet pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon vähän tämmönen herkkävatsainen tapaus, toivottavasti tää tästä helpottaa ja saan taas pian jauhislihaa!:)

   Poista
 2. Voi sua pientä! <3 Me lähetetään hurrrrjasti parantavia suukkoja ja rapsutuksia! <3<3<3

  PS. Tosi kivan kakkayllärin olit kyllä järkänny mammalle.. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma oli hyvin iloinen kakkaylläristä ;) Kiitos rapsutuksista!:)

   Poista
 3. Ou nou, mää niin sympatiseeraan sua Jalo toisena herkkämasuna, toivottavasti toi hellittää pian! Mun matte on saanu mun juomaan aina hyvin ko se laittaa pienenpienen lusikallisen jauhislihaa veteen lilluun ja kypsentää sitä sit mikros, ja ennen tarjoiluu siivilöi lihat veke - se on niinkö lihalientä sit. Sitä mä lipitän ripaskan aikana sillonki, ko pelkkä vesi ei tipu. Toivottavasti ensi yön saatte nukkua kumpikin rauhassa, vältyt sillain varmaan ellivisiitiltäki kato sillon. Voimia! T. Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo oli hyvä idea, mamma kiittää ja varsinkin minä - jauhislihaisa vesi on ihan varmasti tavallista vettä maukkaampaa (kelpais ihan ripulittomanakin aikana...)! Mä koitan olla yön kakkimatta ja herätä sitten uuteen, ripulittomaan aamuun :)

   Poista
 4. Voi Jaloa sua! Toivottavasti massu tulee pian kuntoon, ei ole kivaa tuollainen kipuilu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnossa on! Kotilääkitys auttoi ja jauhisliha maistuu taas!:)

   Poista
 5. Voi pieni...pikaisia paranemisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!:) Paraninkin aika nopsaan, kun sain vähän nesteytystä ja ravinteita hiljakseen. Jatkossa täytyy pitää aina ripulilääkkeet kaapissa ja aloittaa hoito heti...

   Poista
 6. Voih, kurjaa Jalolle eikä kovin hauskaa emännällekään. Me täällä Vilin kanssa matkitaan mielellämme toisten tekemisiä, mutta nyt jätämme suosiolla tämän väliin. Tuo Mauri-sedän vesi-idea on loistava! Ripaskatilanteissa apua saa tuon nesteyttävän Aptus Nutrisalin lisäksi myös Aptus Tehobaktista. Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa jättää väliin juu :D Tehobaktia meillä muistaakseni joskus on ollutkin, pentuaikoina kun piti ripulin takia lähteä lääkäriin saakka. Jalonen on ilmeisen herkkävatsainen, vaikka kai näitä mahaongelmia on itse kullakin karvakorvalla aina välillä, kaduilta kun nyt voi tarttua pöpö jos toinenkin...

   Poista
 7. Parempaa vointia Jalo-ystävälle! Mahavaivat on kurjia. Lähetän parantavia muiskuja!<3

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti itsenäisyyspäivän aamuna masu oli ihan kunnossa. Lipitä lihalientä vielä yksi päivä, ettei vaiva uusiudu.
  Meidän blogissa on teille pienet terveiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurja nälkä oli kyllä episodin jälkeen, mutta nyt on jo ihan normaali kakka ja kaik hyvin ;) Kiitos terveisistä!

   Poista
 9. Voi mahoton, mikä tauti. Meikäpoika joutui viimeksi tiputukseen, joten toivon sun pärjänneen noilla apteekkilääkkeillä. Ei oo helppoo olla yksin kotona, kun alkaa ripuloittemaan, pakko se on johonkin päästellä... sitten vähän nolottaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, tiputukseen saakka! Mullakin on aina tasaisin väliajoin maha löysällä, ns. limakakka, niin ei mamma heti arvannut aloittaa lääkkeitä. Jatkossa kuulemma pitää olla tarkempi, että saadaan masu nopeammin kuntoon :)

   Poista

Jätäthän minulle virtuaalirapsutuksia tai muuten vain terveisiä käynnistäsi!