maanantai 25. tammikuuta 2016

Maanantainen moikkaus

Kiima-aika jatkuu. Toisellakin tutulla naapurin tytöllä on juoksut. En malttais tehdä mitään muuta, kun vaan käpsytellä tota meidän raittia. Viime päivinä on ollut pakko vähäsen jo syödä, kun oon paastonnut jo aika kauan. Mamma on sitä mieltä, että sais jo juoksut olla ohitse, ja lenkkireittiä pitäis kuulemma vaihtaa siihen saakka. On muka liian hidasta eteneminen, muka möngin pitkin lumikinoksia pissasta pissaan.

    

Aika väsynyttä on täällä kotona. Fannikka makaa lähinnä sängyn alla, siellä kun sijaitsee jokin mystinen lattialämmitysputkiston risteämäkohta, ja tuntuma on kuin lämpiävällä paistinpannulla. Naapureissa valiteltiin kovien pakkasten aikaan kylmyyttä, mutta meillä on niin kuuma, että jopa viluinen emäntäihminen tarkenee. Kyllä me lämmöstä huolimatta silti hakeudutaan välillä Fannikan kanssa lähekkäin päikkäröimään.


Ulkoilukelit on ihan mahtavat, mitä nyt mamman kunto uhkaa loppua metsälenkeillä umpihangessa kahlatessa. Toppatakin tarttisin uuden, koska menee kainaloista lumi sisään vatsakappaleeseen. Mamma oli käynyt jo tutkimassa uusia Hurtan takkimalleja, niissä on kuulemma pieni resori ja sitten on sellaisiakin, joissa on pienet lahkeet. Ja softshell-pukujakin! Kaikenlaista. Pitää mennä sovittelemaan, kun me saatiin Fannikan kanssa joululahjaksi lahjakorttikin eläinliikkeeseen! Mä voisin saada uuden takin, Fannikka ehkä jonkun (sadannen) leluhiiren, jonka voi nanosekunnissa vipata sohvan alle kaikkien muiden leluhiirten, hiuspampuloiden, pinnien, pussinsulkijoiden ja talouspaperitollojen sekaan. Nyt on kyllä pakkaset lauhtuneet niin, ettei takkia ole lähipäivinä enää tarvinnut. Lumitöitä sen sijaan, niitä piisaa! Oon ollut ahkera assistentti. 

Kovaa vauhtia mennään kohti helmikuuta. Hurjaa! Kevät tulee, kamut!

17 kommenttia:

 1. Voi teitä söpöläisiä <3. Hugo: arvatkaas kenen vanhat vaatteet mä saan? Kettutakki on mun ainoa uusi vaate. Kun emännän mielestä on somaa pukea meidät samiksiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut sä saat rakkaudella pidettyjä ja hajustettuja, hyväksi todettuja asuja! Kettutakki on kyllä todella hieno, oon siitä vähän kade. Teidän samispuvuista voi olla etuakin, ei ihan nopealla vilkaisulla erota kumpi on kumpi, sitä voi toisinaan hyödyntää ihmisten jekuttamisessa...

   Poista
 2. Voe kurjuus...ne tytöt. Viepi yöunet ja ruokahalut. Eekä tuo ku ikäväntuskoo tullessaan. Niinku taesin jo maenita ni hämärästi muistan nuo aejjat.Koeta kestee kuoma.
  Nyt on puolet talaven lumista satanna.Sannoo vanaha kansa.Että vielä riittää puaroomista.Käskehhän emännän laettoo kuvvoo sittä uuvvesta palttoosta.Äetijä kiinnostaa kovasti. Varsinnii jos on lahkeellinen malli :)Vissiinnii minuva varten sitä haluvvaa. Tuskin tuo lahkeellista takkija itelleen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä laulaa tintit ja tänään aamulla tuntui jo ihan keväälle, kun sade on tauonnut ja maassa on lähinnä hiekkaa. Nurmikkokin näkyy taas! Kummallista, kerrassaan.

   Me käydään joku päivä sovittelemassa uusia takkeja, laitan sitten heti päivä asu -kuvia! ;)

   Poista
 3. Voi sua Jaloliini! Näin näiskoirana mun tarttee tunnustaa, että juaksut on yhtä h.. siis kaameeta aikaa. Eikä siin kaikki, et on se näkyvämpi, suttaavampi aika, vaan sit tulee semmone aika ku ruaka ei maita ja mää vaa kitisen, enkä tiä millai päi olsin. Tää kestää kaikkines useemma kuukaure. Joskus syys-lokakuus oli mun viime juaksut ja viäläki vähä vaikutukset tuntuu. Tosin ny o jo hiukka helpottanu, et kai tää täst.
  Te ootte kyl aika herttasen näkösii ton Fannikan kans. Onha se hyvä ku o joku kaveri ettei ainaskaa yksi tartte ol koton, ko ihmisväki o jossai menoissas.
  Mukavaa alkanutta viikkoa! -Elli-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups, kankeet tassut, tuli kirjoitusvirhe: naiskoirana (ei: näiskoirana)

   Poista
  2. No onpa inhottavaa, että se on tytöillekin kurjaa aikaa ja vielä noin pitkään! Vaan kyllä kestää mullakin nää vaikeat ajat, eli naapureiden tytöilläkin taitaa juoksuhaisut venyä moniksi viikoiksi.

   Fannikka on kyllä kiva kamu. Vähän epäsosiaalinen, jos tuun liian lähelle, esimerkiks nyt kiima-aikana oon saattanut joitakin kertoja koittaa nylkyttää Fannikkaa innostuksissani...

   Poista
 4. On tuolla ulkona nyt taivaalliset tyttötuoksut! Palvelijatar huokaisee helpotuksesta kun minä en menetä ruokahaluani enkä ihan sekaisin mene juoksuista, vaikka olen saanut pitää killuttimeni. Ulkona vouhkaan intopinkeenä tyttöjen merkkien perässä, Palvelijattaren sietokyvyn ylärajoilla.
  Palvelijatar ihastelee kauniita silmiäsi ja turkkiasi. Ja tuo teidän yhteinen päikkärikuva on tosi hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma sanoo, että en mäkään ennen mennyt sekaisin, vaikka asuttiin keskustassa, jossa luulis aina olevan juoksuisia narttuja vaikka ja kuinka! Edellisenä vuonna ekaa kertaa aloin vouhkata naapurin nartuista, ja nyt sitten tänne muutettaessa tämä kevät on kyllä ollut pahin. Mutta tässä asuu kyllä tosi paljon koiria pienellä alueella, jotka lenkkeilee kaikki päivittäin samoja pissareittejä, selittyisköhän se sillä...

   Kiitos kaunis kehuista!

   Poista
 5. Syöhän nyt jo hyvä mies, tulee niitä tyttöjen tuoksuja ilman paastoakin :)
  Hienosti kisulin kanssa otat päikkäreitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähän eilen maistoin jauhista. Ja syön mä sitten Fannikan ruuat, heti kun ihmisväen silmä välttää!

   Poista
 6. Eipä siinä auta muu kuin odottaa että tytöt haihtuu taas hetkeksi ilmoilta... :(
  Onpa kivaa tiedossa, jos saat uuden palttoon =D Niissä kaupoissa on yleensä semmosia herkkujakin, että hetkeksi unohtuu muut vouhotukset ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma meinas, että pitää vahtia kaupassa entistäkin tarkemmin, koska kiimainnostuksissani ruikkasin kahdet pissat sisälle, kun käytiin moikkaamassa pientä kaveripentua. Kun ei mua ne herkut kaupassa niin kiinnosta, vaan ne muiden asiakkaiden jättämät haisumerkit eli vouhotus vain kiihtyy ;)

   Poista
 7. Kyä sulla, kuamakaveri, on rankkaa! Onneks voit välillä relata Fannikan kaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, relaaminen on tärkeetä, jaksaa sitten pihalla vouhottaa tyttöjen perässä!

   Poista
 8. Kevättä rinnassa, vaikka vasta tammikuuta elellään.
  Pakkohan nuo tyttöjen "lemmenkirjeet" on lukea, mitä se emäntäihminen höpsii, ei niitä juosten lueta ja pitäähän niihin vastatakin. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma meinas, että luen ja vastailen vähän turhan innokkaasti, kuulemma vähempikin viestintä riittäis :D

   Poista

Jätäthän minulle virtuaalirapsutuksia tai muuten vain terveisiä käynnistäsi!