keskiviikko 8. elokuuta 2012

Inhimillisyydestä

Naamakirjaan oli joku linkittänyt tämän otsikolla "20 kuvaa, jotka palauttavat uskosi inhimillisyyteen". Eläinystävänä sydämeni sykähti kuville, joissa lammas pelastetaan merestä, kissanpentuja tulvavedestä, koira uomasta ja kissat saavat tulipalon jälkeen happea, mutta raivoisan parkumisen käynnisti kuvasarja numeroltaan 20. Joskus olen nähnyt painajaismaisia kuvia mielessäni Jalosta, joka putoaa Aurajokeen, jonka reunamilla säännöllisesti lenkkeilemme, siksi kai tämä kosketti eniten. <3 Siispä mies, joka hyppää veteen pelastaakseen vanhan naisen koiran Melbournessa:


(yllä olevat kuvat täältä)

Turvallista lenkkeilyä kaikille!

16 kommenttia:

 1. Hmm. Olisi tuonkin mamman kannattanut pitää koiransa remmissä, niin se ei ehkä olisi päässyt putoamaan. No kauniisti tehty pelastus kuitenkin nuorelta mieheltä. M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellei sitten ole hihna irronnut kädestä (mikä tapahtui meille eilisellä aamulenkuralla...) tai jopa katkennut, vahinkoja sattuu huolellisellekin! Pääasia, että koiralainen pääsi turvallisesti kuivalle maalle takaisin :)

   Poista
 2. Taisi olla mies vähän paremman uintitaidon omaava henkilö, ei ihan tavallinen mökkiuimari pystyisi tuota pelastusta suorittamaan. Hienosti tehty eli well done :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näillä räpiköintitaidoilla olis pian kaksi pelastettavaa vedessä ;)

   Poista
 3. Liikuttava tilanne, aivan kauheaa, jos olisi itselle tapahtunut eikä kukaan auttaisi...
  Toisinaan mietin (en tarkoita tätä tapausta), tekevätkö ihmiset tarkoituksella tietyn tyyppisiä videoita, esim. heittävät eläimen jonnekin, ja sieltä joku sen "pelastaa".? Mietityttää, että onko tilanteissa "sattumalta" joku videoimassa vai järjestetysti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskat kotivideot -tyyppisissä tilanteissa mietin tota useinkin... Toisaalta nykyään on miltei kaikilla (kännykkä)kamera taskussa, eli kuvia tulee napatuksi hyvinkin yllättävissä tilanteissa!:)

   Poista
 4. Hui, mulla meni kylmät väreet selkää pitkin, kun katsoin nuo kuvat.
  Kauheaa, jos joutuisi tuollaiseen tilanteeseen. Mä kun en ole mikään mestariuimari eikä Mirkkukaan taida olla maailman paras uiskentelija.
  Parempi pysyä etempänä aallokosta...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sadevesilätäköt riittää kahluualtaiksi, syvempien vesien äärellä käytettäköön pelastusliivejä!:)

   Poista
 5. Voi apua, miten tunteita nostattava kuvasarja! Onneksi tilanne sai onnellisen lopun! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Valveutuneita kanssakulkijoita oli tässä onneksi lähistöllä :)

   Poista
 6. Kylläpä tosiaan nosti tunteet pintaan tuo kuvasarja. Miten hätääntynyt siinä olisikaan, jos noin kävisi, vaikka peräänhän sitä tulisi itse hypättyä, se on selvä. Ihana tuo mies; onneksi on niitä, jotka välittävät <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perään minäkin loikkaisin, siinä ei varmaan montaa sekuntia harkintaa tarttis käyttää. Hrr, kylmät väreet pelkästä ajatuksesta! Kierretään siis kaukaa vesiesteet ja lenkuroidaan turvallisesti kuivalla maalla :)

   Poista
 7. Oih, nosti kyllä mullakin tunteet pintaan! Ihana mies, kun pelasti. Itse hyppäisin kyllä myös perässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hengenpelastusmitali pitäisi tuollaiselle uimarille antaa :)

   Poista
 8. Olipa tosiaan koskettava kuvasarja - Mauri kun on ottanut pari kertaa talvellakin hatkat metsässä, niin olen aina pelännyt sitä, että se juoksisi heikoille jäille, nämä tappijalat ja muutenkin kuulemma erityisesti poikakoirat (jo ihan anatomian vuoksi) kun on huonoja pääsemään avannosta omin avuin pois. Onneksi tällä kuvasarjalla oli onnellinen loppu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heikot jäät on yks mun suurimmista painajaisista, pieni koira kun saattaa pinkoa pitkällekin, ennen kuin jää pettää, ja sinne on sitten tällaisen vähän painavamman kulkijan turha yrittää perässä pelastusreissulle :( En kyllä tykkää kulkea edes millään teräsjäillä, vesi siellä alla aina kuitenkin on, joten me kierretään talvisin vesireitit kaukaa :D

   Poista

Jätäthän minulle virtuaalirapsutuksia tai muuten vain terveisiä käynnistäsi!