keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Kevät, aurinko ja...

...koirankakkakikkareet jokirannassa! Tuntuu, että mitä suurempi koira, sitä laiskempi omistaja kakankorjauksen suhteen. Etoo, kun oma koira tallustaa sulavien läjien keskellä (tassupesu seuraa jokaikistä lenkkiä...) ja auringon porottaessa lämpimimmillään on hajukin aikamoisen muhkea.

Mutta aurinko, sitä on riittänyt! Hämmentävää, lähes pari viikkoa päivittäin ollaan nautittu pilvettömästä taivaasta ja lämpimistä päivälenkuroista. Turun kaupunki on istuttanut Teatterisillalle jokakeväiset narsissit - siitä tietää kevään virallisesti jo alkaneen.

Jokiranta sulaa vähitellen, aamu aamulta kulku on vähälumisempaa (ja koirankakkaisempaa, mutta ei välitetä siitä).Joku oli uskaltautunut vielä jäälle taiteilemaan rakkaudentunnustuksen!


Ja mitä näkyykän tässä: leskenlehtiä! Kulmauksessa on jonkunlainen poistoilmahormi, joka puhaltaa lämmintä ilmaa niinkin paljon, että leskenlehdet ovat intoutuneet jo kukkimaan. Kevät, se on täällä jo!20 kommenttia:

 1. Kiva nähdä tuttua jokirantaa, juuri tuolla Marinan kohdalla vastarannalla olen aikoinani meinannut hukkua...
  Ihan totta puhelet, pikkukoirien omistajat ovat tunnollisia kakankorjaajia, mutta onko kukaan koskaan nähnyt ison koiran kakkoja korjattavan? Ei takuulla! Ja ne sentään ovat juuri niitä läjiä, jotka saavat ihmiset varsinkin keväisin tuohtumaan ja ihan syystä.
  Hyvää kevättä sinne Auran rannoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä nähnyt korjattavan, viimeksi äsken aamulenkillä rotikka väänsi tortut keskelle Eerikinkatua ja omistaja kiltisti noukki ne siitä talteen :D Mutta läjistä päätellen rannassa lenkkeilee ainakin yksi tai useampi vakkarijättiläinen, joiden jätöksiä ei kyllä omistaja korjaa... Jokavuotinen ongelma tämä koirankakka-asia, pistää kyllä koirallista ihmistä ärsyttämään ehkä jopa koiratonta enemmän, ärrrsyttää, kun kaikki eivät voi olla yhtä tunnollisia siisteyden suhteen!

   Poista
  2. Keskikaupungilla on melkein pakko korjata koiransa jätökset, mutta tuo rantatörmä kyllä houkuttelee jättämään homma tekemättä.
   Siellä missä asuimme Turussa, oli samassa talossa bernhardilainen ja tanskandoggi, jotka ulkoilivat siinä korttelia ympäri. Arvanet vaan, mitkä kasat kevään tullen paljastuivat lumen alta, vieläpä pitkän talven jälkeen, jolloin lumi pysyi maassa kuukausitolkulla ja ne kasat myös...

   Poista
 2. Voi vitsit...meidän vanhaa kotialuetta <3 vähän ikävä jo Vaakahuonetta...ja tuo kakka hommeli on aivan sama meilläkin täällä. Vaikka miten koittaa pestä lenkin jälkeen niin välillä se haju silti jää :x yök yök...kun kaikki oppisivat keräämään ne kakat pois niin luonto kiittäisi, lapset kiittäisi sekä meidän omat koirat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, välillä pitää tehdä tassupesu shampoon kanssa, kun ei vesi riitä poistamaan haisua, yök! Ehkäpä ranta kohta haravoidaan puhtaaksi, sitten tulee ekat kunnon kevätsateet ja sitten alkaakin olla jo ihan puhtoista, sitä odotellessa!:)

   Poista
 3. Oo-o. onpas siellä paljon maata näkyvissä! Täällä meidän huudeilla on vielä vaan 'hanget korkeat nietokset', huoh..

  Toi jätösten kerääminen tai siis keräämättömyys on kyllä niin kumma juttu. En vaan voi käsittää, että se on edelleen toisille niiin vaikeeta! :/

  Terkkuja sinne kovasti ja mukavaa pääsiäisviikkoa, Jaltsalle suukkoja meitin likoilta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, ja nyt kun taas viiveellä vastaillaan kommentteihin, on jokiranta jo miltei sula, eikä sitä lunta keskustassa sitten muuten pahemmin olekaan!

   Kakka-asia kuohuttaa, vuodesta toiseen, koirattomia ja koirallisia ihmisiä, eikä syyttä! Ärsyttävää tarpoa toisten laiskuudesta ja viitsimättömyydestä johtuvissa kikkareissa :(

   Pääsiäisviikko oli kiva ja aurinkoinen, Jaltsa lähettää terkut takas!:)

   Poista
 4. Jännä juttu! Ite en törmää juuri koskaan isojen koirien jätöksiin, mutta pienten koirien jätöksiä näkyy aina kaikkialla; lumikinoksien päällä, keskellä jalkakäytäviä, jalkakäytävien reunassa ja jopa kauppojen ovien edessä! Ja näin siis aina Turussa, Kaarinassa, Paraisilla, Tampereella :) Ainiin ja tuleehan sitä päivittäin(montakin kertaa päivässä) nähtyä isoja kasoja, mitkä sitten tulee kerättyä pussiin. Täytyy vielä sanoa, että on muutaman kerran tullut jopa kerättyä oman koiran kasan vierestä jonkun muun koiran jätökset samaan pussiin, mutta jotenkin se tuntuu aina yhtä ällöttävältä! Ihan ku oman koiran jätteet olis jotenki "puhtaampia" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syön sanani, kun poikkesin normaalilta reitiltä ja meninki lähemmäs keskustaa niin järjettömästi kasoja, isoja ja pieniä! Kolme jättikasaa ihan peräkkäin, olis voinu kuvitella niiden olevan hevosten, mutta kyllä ne koirien taisi olla.. YÖK!

   Poista
  2. Tossa rannassa on ainaski yks mies (ylläri...), joka jatkuvasti kulkee ainakin yhden ison koiran kanssa enkä kyllä koskaan oo nähnyt sen korjaavan jälkiä. Äijä näyttää niin pelottavalta pilottitakissaan, etten oo uskaltautunut tästä asiasta huomauttamaan :P Kaipa noita kakkoja jättää niin isojen kuin pientenkin omistajat korjaamatta, pienet vaan maastoutuu ainaki ruohikon sekaan paremmin :D

   Poista
  3. Haha, joo ehkä parempi ku ei tommoselle mee huomauttelemaan tai voi saada jommankumman tai vaikka molemmat kimppuunsa. Mua ei yleensä noi kakat sillon niin paljon haittaa (eli vaan joka toinen hetki) kun ne on jossain nurmella edes, mutta sitten ku ne on kävelytiellä tai kävelypolulla ni sit menee hermot! Ja niin, ketään syyllistämättä tai yleistämättä niin ne miehet... Sen enempää sanomatta...

   Poista
 5. Meilläpäin on myös muutama ulkoilureitti, jotka pitää lumien sulamisen ajaksi hylätä kokonaan - ne on niiden koiran ulkoiluttajien suosiossa, jotka eivät koiran jätöksiä korjaa (syrjäisiä reittejä metsän vieressä), joten sieltä ei pääse millään läpi puhtain tassuin tai kengin silloin, kun lumi on sulamassa. Varsinkin tämmöisen herkkävatsaisen koiran kanssa se kyllä ottaa päähän joka vuosi, kun itse kuitenkin poimii joka ikiset koiran tekemät kikkareet roskiin.

  Kiva nähdä jokirannan maisemia pitkästä aikaa, olin aikoinaan opiskeluaikoina tuolla Marinassa töissä yhden kesän, kunnes sain laitosapulaisen paikan TYKS:stä. Siitä sai opiskelijana mukavasti rahaa viikonloppuisin ja lomilla, ja lasten osastoilla oli kiva (vaikka välillä henkisesti raskas) olla töissä.

  Aurinkoista pääsiäistä teidän laumalle, ja puhtaita ulkoilureittejä :-) t. Laura ja Mauri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä käydään kurapesulla joka tapauksessa joka lenkin jälkeen, kakat huuhtoutuu viemäriin siinä sivussa :P

   Hihii, Marinan terassi on ihan parhautta, vaikken vielä oo saanu aikaseks edes pistäytyä, mutta siitä on ihana kulkea iltaisin ohi, kun musiikki soi ulkonakin ja sitten siinä on sellaset sohvat, joilta voi katsella joelle :) Ehkä tänä kesänä saan aikaiseksi kysäistä, saisiko herra koira parkkeerata terassille kanssani!:)

   Poista
 6. Melkein tekisi mieli uskoa, että kevät on tullut, kun näki nuo leskenlehdet. Mutta ihan vielä en usko, en ennen kuin tuntuu LÄMPIMÄLTÄ!
  Muiskut kevättä odottelevalta Mirkulta!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mirkku, kyllä kevät on jo täällä! Kadunlakaisukoneet ovat ahkeroineet, ja hiekoitushiekat on suurimmilta osin jo korjattu pois kaduilta. Ja noi leskenlehdet, narsisseista puhumattakaan! Mirkun pitää tulla Turkuun nuuskuttelemaan kevään ensituoksuja!:)

   Poista
 7. Hih, noi leskenlehtien väri sopii hyvin pääsiäisaikaan. Teijän ei tarvii ostaa narsisseja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta turisette! Mun mamma osti kyl silti, se on tommonen viherpeukalo, harmillisesti vaan pitää kaikki kasvit mun ulottumattomissa, kun mä oon joskus erehtyny syömään yhden orkidean. Siitä on kaks vuotta, silti kasvit on vieläki vähintään metrin korkeudella...

   Poista
 8. hei! Mullakin on nyt oma ploki! http://elvistellen.blogspot.fi/ Tervetuloa! Mä pistin sut mun kameli-listalle, kin mä käyn täällä aika usein!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, lisää plokikameleita! Käydäänki heti vastavierailulla!:)

   Poista
 9. Hihiii. Koirankakkakeskuselu avattu. Eilen tuli radiosta, että joku ruotsalainen äiti oli luvannut mojauttaa kakkavaipalla sitä henkilöä, joka jättää koiransa jätökset korjaamatta. Olen ihan kanssanne samaa mieltä, että kaupunkialueelta on ehdottomasti kerättävä tuotokset pois. Täällä "maalla" on vähän toisin. Voisin oikeasti kerätäkin kakit pois, jos muutama muukin osallistuisi talkoisiin. Onneksi ne jätökset lahoavat aika pian tuonne polun varteen eikä täällä missään ole pienoisia, leikkiviä lapsia. Terveisiä M-L ja Ossi.

  VastaaPoista

Jätäthän minulle virtuaalirapsutuksia tai muuten vain terveisiä käynnistäsi!