perjantai 19. elokuuta 2011

Mökillä

Mammalla oli vapaapäivä töistä, joten suunnattiin yöksi mökille. Aamulla sain ensin Kaarinassa rokotukset, hui, se oli pelottavaa, ja koitin ryömiä tutkimuspöydältä mamman syliin karkuun julman eläinlääkäritädin vaarallisia piikkejä. Selvisin kuitenkin hienosti ja mökillä sainkin kiva palkinnon: pääsin juoksentelemaan ihan vapaana. Sen jälkeen kun papan mamman luona kertaalleen säntäsin juoksuhepulissani autotielle, ei minua ole juuri uskallettu pitää vapaana, mutta mökillä lähimmälle tielle on matkaa, joten sain ulkoilla ihan itsekseni.

Ensin pelasin hieman jalkapalloa.


Sitten käytiin mamman ja papan kanssa sienimetsällä. Pappa sanoi, että mamma on maailman huonoin sienestäjä, mutta löydettiin me ainakin yksi sieni, ja se oli vielä tosi isokin:


Oli niin hirmuisesti tutkittavaa, että väsymys iski ja piti nukkua pienet päikkärit. Mamma väittää, että minulta puuttuu itsesuojeluvaisto, kun kävin kerälle keskelle heinikkoa...


Mutta kun väsytti niin hirmuisesti, ei siinä ollut aikaa etsiä suojaisempaa paikkaa unille!Heijastinpuku ja valjaat vähän kiristivät, joten mamma otti ne pois ja jatkoin uniani vielä vähän rennommin...Illalla pimeän tullessa säikäytin mamman havaitsemalla metsässä jotakin. Aloitin suuren vahtihaukun kohti pimeää metsikköä ja olisin kovin mielelläni mennyt tarkistamaan tilanteen tarkemmin, mutta mamma kaappasi minut syliin ja päätti, että nyt tämä perhe menee sisätiloihin. Tylsää.

Aamulla herätin mamman seitsemältä, sillä ulkona oli aika kaunista. Pappa jäi peiton alle kuorsaamaan, mutta me mamman kanssa mentiin laiturille istumaan. Mamma valokuvaili, ja minä haistelin raikasta aamuilmaa.
Vuorokauden reissun saldona oli lähemmäs kaksikymmentä punkkia. Yksi oli päässäni kiinni, muut löydettiin vaeltelemasta turkistani ja muutama löytyi myös mammasta ja papasta. Ällöttäviä ovat punkkiotukset.

Eilen illalla leikin vielä Milli-ystäväni kanssa. Nyt olenkin ihan hirvittävän väsynyt, mamma kiskoi aamulla yhdeksältä lenkille, enkä olisi millään jaksanut vielä nousta... Huhhuh.

5 kommenttia:

 1. Oih, kylläpä sua onkin nukuttanut makeesti. Sä oot kyl tosi pieni tai sitten se sieni siinä kuvassa on hirmuisen iso. Kumpi? Olipa hyvä, että herätit mamman ajoissa. Saitte niin kauniita kuvia.

  Punkkeja! Eikä! Meidän äippä vallan ökertyi tuosta tiedosta. Onneksi saitte kaikki pois.

  VastaaPoista
 2. Mä oon kyllä tosi iso koira, joten sen sienen on sit oltava valtava!

  Välillä mamman saa tosiaan herätettyä ihan aikaisinkin, tosin se nukkui ton valokuvaushetken jälkeen sitten pari tuntia. Se on aika aamu-uninen, mut niin oon kyllä mäkin :P

  VastaaPoista
 3. Jopas on Jalo keränny punkkeja! Millillä on varmaan yhteensä ollu tänä kesänä 5?

  VastaaPoista
 4. Paukku, niitä punkkeja oli myös isännässä ja emännässä, ei kylläkään kiinni pureutuneena... Ei oo kyllä tollasta punkki-invaasiota aikasemmin havaittu!!

  VastaaPoista
 5. Valtava punkkien maailmanvalloitus on alkanut teidän mökiltä. Onneksi kohtaa tulee talvi. Vai onkohan se sittenkään onni? Joka tapauksessa onnea on ainakin juoksennella vapaana mökillä.

  VastaaPoista

Jätäthän minulle virtuaalirapsutuksia tai muuten vain terveisiä käynnistäsi!