lauantai 14. heinäkuuta 2012

Hidas aamu

Mammalla on tänään pitkästä aikaa vapaapäivä. Sen kunniaks me nukuttiin pitkään. Laiskana ihmisenä mamma petaa vaan toisen puoliskon sängystä, kun pappa on reissussa, mutta armollisesti asettelee mulle oman pienen tyynyn papan sängynpuoliskolle. Siihen (tänäänkin) parkkeerasin sitten itseni aamu-unille.


Vvväsyttää. 

Nukun vielä ihan hetken...

Onks pakko nousta jo?

Hidas aamu loppui kuitenkin lyhyeen, sillä mamma oli varannut pyykkituvan ja kiikuttaa sinne nyt sitten ilmeisesti jokaisen peiton, joka taloudestamme löytyy. Pääsyynä oli peittokasan pesu viimeviikonloppuisen kakkaepisodini jäljiltä (kakkasin eteisen matolle, jonka jälkeen kävin kerällä mamman jalkopäähän jatkamaan uniani, pyllykarvat tais olla vähän likaset ja sitten likastui vähän peitotkin...), mutta nyt se innostui sitten taas siivoamaan koko huushollin. Niinku esimerkiks petauspatjan päällisen pesu tuli yhtäkkiä erittäin ajankohtaiseksi. Huolestuin, ja asettelin itseni ensin sen päällisen päälle, josta mut ravisteltiin pois, siirryin sitten vahtimaan, ettei sentään se petarin sisälmys katoa mihinkään. On muuten muhkee nukkumapaikka tollanen vaahtomuovi!

Et kyllä vie tätä mihinkään!
Mulle luvattiin vapaapäivän kunniaks metsälenkura, mutta tällä menolla me pestään pyykkiä koko päivä... 

6 kommenttia:

 1. Kas vain, Jalo, sinut jo hiukan tuntien, etkö alkanut heti nakertamaan vaahtomuovipatjaa? Voi voi, meni hyvä tilaisuus ohi suun... olisi askaretta riittänyt koko päiväksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammalla kävi sama ajatus mielessä (mielikuva muruiksi syödystä petarista), mutta mua ei kuulemma jätetä kaksin vaahtomuovin kanssa kotiin vaan vahditaan 24/7. Tylsää! Toki voin vaivihkaa vähän maistaa tosta kulmasta, jos mamma ei huomaa...

   Poista
 2. Heh, olet kyllä söpö siinä ylellisen vaahtiksen päällä :)
  Älä sure, mammat saa yleensä lisää lenkkipuhtiakin siivouspuuskassaan. Ja mitä se nyt, jos hiukan kakkirallia teit, älä ole moksiskaan.

  Suloinen Jalo unisena :) Ihan kuin Bassen ilmeitä tänä aamuna(päivänä!) kun heräiltiin pitkän reissun jälkeen. Syömään ja nukkumaan pääsi puolen yön aikaan pienen iltalenkuran jälkeen. Nyt matkaväsy painaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, "ihan kohta" ollaan lähdössä lenkuralle...

   Aamu-unisuus on koirassa kuulemma hyvä ominaisuus, kun emäntä on samaa sorttia. Myrskyn termiä lainatakseni, se olis gaumeeta, jos mä heräisin kuudelta ja mamma vetelis sikeitä kymmeneen, siinä sitä kakkirallia vasta syntyiskin!:)

   Poista
 3. No kuule Jalo, sä sentään saat nukkua ja kölliä teijän ihmisväen sängyssä. Me ei saada ja tolla me-sanalla tarkotan itteeni ja mun pikkuveljeeni Tuiskua. Arvaa vaan kattoinko himoiten tota teijän vaahtomuovipetauspatjaa? Kattoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä se kuuluu koiran perusoikeuksiin, että saa nukkua sängyssä. Mun mamma meinas eka väittää, etten mä muka nukkuis sängyllä. Tai sohvalla. Nyt se on heltynyt, ja nukun molemmilla. On tilaa venytellä, oma koppa on niin kauhean ahdas.

   Vaahtomuovi tungettiin kiireen vilkkaa takaisin kuoreensa, en siis saanut tehdä lähempää tuttavuutta. Ja voi, pyykkäys jatkui niin vauhdikkaana, että mun oma patjanikin (tai siis kaikki ne kolme) lensivät koneeseen, ehtipä mamma luoda tuumailevan katseen lelukoppaanikin, mutta sain sentään pelastettua kaikki ihanan kuolaiset pehmoni pesuoperaatiolta, huh...

   Poista

Jätäthän minulle virtuaalirapsutuksia tai muuten vain terveisiä käynnistäsi!